Davutoğlu Yeni Partinin Kuruluş Başvurusunu Yaptı: Adı ve Logosu Yarın Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı’na yeni partisinin kuruluş başvurusunu yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partinin ilkelerini ve kurucu üyelerini yarın Ankara’da düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklaması bekleniyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kurduğu yeni partinin kurulu.

Davutoğlu Yeni Partinin Kuruluş Başvurusunu Yaptı: Adı ve Logosu Yarın Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı’na yeni partisinin kuruluş başvurusunu yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partinin ilkelerini ve kurucu üyelerini yarın Ankara’da düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklaması bekleniyor.

s-84a5b2c2c84b34009c31505e8907934d4ff007
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kurduğu yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na verdi. Başvuruyu bakanlığa sunan heyette eski AKP Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ, eski AKP milletvekilleri Feramuz Üstün ve Yeşim Karağ, eski Vali İzzettin Küçük ve AKP'nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı yer aldı.

"Partinin adı 'Gelecek Partisi' olacak"

s-195d5a8b1f1e12ee881ee195d30e5dc4e447df
Davutoğlu’nun yarın Ankara’da bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni parti hakkında bilgi vermesi bekleniyor.Reuters haber ajansına konuşan Davutoğlu’na yakın bir kaynak partinin adının "Gelecek Partisi” olduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Davutoğlu’nun yarın yapmayı planladığı basın toplantısında, “Partinin ilkelerini açıklayacağını ve kurucu üyeler hakkında bilgi vereceğini” aktardı. “Parti kurma çalışmalarının son aşamaya geldiğini” belirten söz konusu kaynak, kurucuların parti tüzüğünde son değişiklikleri yaptığı bilgisini verdi.

Davutoğlu Eylül'de AKP'den istifa etmişti

s-328cf62fe82d582067dd81f553da8e17a9bce9
2014-2016 yılları arasında AKP'nin genel başkanlığını yürüten ve başbakanlık görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül'de AKP'den istifa etmişti. Yaptığı açıklamada, "AK Parti 18 yıl önce kurulduğunda ortak akıl, parti içi demokrasi ile geçinmeyi vadetmişti” diyen Davutoğlu genel başkanlığı bırakmasının ardından partiye ilişkin eleştirileri dile getirdiği ancak önerilerinin karşılık bulmadığını ifade etmişti. Davutoğlu, "Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan'dan "dolandırıcılık" çıkışı

s-6fdafb61bd38e1b47c0b639bfc51b1a86cde78
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu arasında geçtiğimiz günlerde 'Şehir Üniversitesi' nedeniyle polemik yaşanmıştı.Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin tüm varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulmuştu.Erdoğan da Şehir Üniversitesi'nin "Halk Bankası'nı dolandırmaya çalıştığını" söylemiş, isim vermeden Davutoğlu'nu da suçlamıştı. Erdoğan 'Şehir Üniversitesi' Üzerinden Babacan ve Davutoğlu'nu Hedef Aldı: 'Halk Bankası'nı Dolandırmaya Çalışıyorlar' -

Erdoğan'a yanıt veren Davutoğlu ise, mal varlıklarındaki artışla ilgili TBMM soruşturması başlatılması çağrısı yapmıştı.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Çağrı: 'Mal Varlıklarımızdaki Değişimler Araştırılsın' -

Ayrıca Erdoğan'ın, Davutoğlu'nu vazgeçirmek için heyet gönderdiği de iddia edilmişti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER