Delphi Technologies’e Automotive News 2020 PACE Ödülü

Otomotiv donanım üreticileri için geleceğe yönelik çözümler geliştiren Delphi Technologies, geliştirdiği ürünlerle motor teknolojilerine katkı sağlarken, bu alanda dünyada önde gelen şirketlerden bir tanesi.

Delphi Technologies’e Automotive News 2020 PACE Ödülü

Otomotiv donanım üreticileri için geleceğe yönelik çözümler geliştiren Delphi Technologies, geliştirdiği ürünlerle motor teknolojilerine katkı sağlarken, bu alanda dünyada önde gelen şirketlerden bir tanesi. Son olarak vasıta üreticilerinin ürün yelpazesindeki birden fazla motor ailesinde kullandığı Delphi Technologies'in doğrudan doğruya enjeksiyon entegre devre çözümü 'DIFlex ASIC', Automotive News 2020 PACE Ödülü'ne layık görüldü. Günümüzün en gelişmiş elektronik yakıt kontrol donanım ve yazılım kombinasyonlarından olan 'DIFlex ASIC' çözümünün karışık motor yazılımlarını yüzde 25 oranında sadeleştirdiği, kullanım maliyetlerinde yüzde 20 düşüş sağladığı ve arıza tanı kabiliyetinde ise üç kat büyüme sağladığı bildirildi.

DIFlex, kompleks motor yazılımlarını kolaylaşıyor
Verilen bilgiye takriben, önceki nesil entegre devrelere göre yayma maliyetlerinde yüzde 20 düşüş karşılayan DIFlex, şırınga sürücüsü esnekliğinde on kat iyileştirme ve arıza teşhis yeteneklerinde ise üç kat çoğalma gibi manâlı avantajlar sağlıyor.Daha temiz ve daha verimli motorların geliştirilmesinde elektronik yazılım ve donanımların ne kadar önemli olduğunu, bu çözümüyle bir kez daha bildiren marka, motor yazılımlarındaki karmaşıklıkları da tekrar DIFlex ile yüzde 25 oranında azaltıyor.

Bahşedilen bilgiye göre, çözüm; donanımda kesintisiz değişikliğe lüzum kalmadan, yazılımla fazla esnek bir inşa sağlayabilen entegre devre olarak tanımlanıyor. İçten yanmalı motorlar için hayati öneme sahip olan yanma verimliliğini arttıran DIFlex; bu kapsamda enjektör performansının en iyi duruma gelmesi adına; hemen hemen sınırsız sayıda teftiş dalga formu ya da elektrik sinyali üretmek için benzersiz elektrik formlarını kullanıyor. Sistemin patentli özellikleri; motor denetim ünitesini (ECU) değiştirmeksizin, yenilenen motor teknolojilerine ayak uydurmaya olanak tanıyor. aynı zamanda, aracın tatbik ömrü boyunca motora hassas ve gerçek zamanlı tanılama imkanı sunuyor. Yeni çözümün elastik uyarlanabilir tasarımı ise otomobil ile birlikte hafif ve ağır ticari araçlar için de silindir adedi, dizilim gibi özelliklerden egemen olarak benzinli ve dizel motorlarda kullanılmasına olanak tanıyor. Gelişmiş arıza saptama sistemi, arızayı nokta atışı bulma ve sorun ortaya çıkmadan tanılama imkanı sunuyor. Bu gelişmiş özellikler, optimum motor performansı için hassas yakacak beslemesi ve uzun vadede azaltılmış emisyonu beraberinde getiriyor.

''Çözümümüz, yakıt ekonomisini ve emisyon performansını artırmak için gereklilik duyulan en kritik seçenekleri sunuyor''
Konuyu değerlendiren Delphi Technologies CEO'su Rick Dauch, ''İster hibrit ister içten yanmalı motorlar için olsun, yıllarca gelişmeye devam edecek olan DIFlex, müşterilerimiz için fantastik bir ilerlemedir. Çözümümüz, yakıt ekonomisini ve emisyon performansını artmak için gereksinim duyulan en kritik seçenekleri sunuyor. PACE Ödülü'ne layık görüldüğümüz için iftihar duyuyoruz. Mühendislik ekiplerimizi reformcu yaklaşımları için tebrik ediyorum. Onlar, müşterilerimize en zorlu motor teknolojisi sorunlarını üretici ve yenilikçi yollarla çözme yolu sundular'' ifadelerini kullandı.

25 yıldır otomotiv tedarikçilerinin icat, teknolojik gelişim ve meslek performanslarını ödüllendiren Automotive News PACE Ödülleri'nin, teknoloji uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüri kadar değerlendirdiği, ödüllerin, dünya çapında ortaya meydana çıkan endüstriyel inovasyonlar için bir galibiyet ölçütü olarak kabul edildiği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER