Devlet Madalyalarından Atatürk'ün Kaldırılması: 'Araplar Rahatsız Oluyor Diye Yapıldı'

Devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkarılmasının nedenine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Devlet Madalyalarından Atatürk'ün Kaldırılması: 'Araplar Rahatsız Oluyor Diye Yapıldı'

Devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkarılmasının nedenine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre devlet nişanı verilecek Arap liderleri ve iş adamlarının Atatürk kabartmasından rahatsız oldukları için böyle bir karar alındı. s-7f70ceed2104e8fd3d07ab3df2393d2011847c
Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı ve Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartması, 15 Aralık 2013 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikle kaldırılmış, açılan dava üzerine 2016 tarihinde yeniden kullanılmasına karar verilmişti.  Danıştay'ın geçtiğimiz günlerde aldığı kararla Atatürk kabartması madalyalardan bir kez daha kaldırıldı.

Karar, Andımız'ın iptali ile aynı dönemde alındı

Devlet Madalyalarından Atatürk Kabartması Çıkarıldı, Öğrenci Andı da Artık Okunmayacak Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Danıştay’ın bu kararının gerekçesini bugünkü köşesinde ele aldı.Öztürk, yazısında bir yargı mensubunun söz konusu kararın alınma gerekçesiyle ilgili, “Devlet nişanı verilecek Arap liderleri ve iş adamları, Atatürk kabartmalı nişanlardan rahatsız oluyor” sözlerini aktardı.

"Anıtkabir'e gitmiyorlar, Atatürk alerjisi var"

s-67673e0e904278e88a343e0f89e4311ec70164
Öztürk'e konuşan yargı mensubu şunları söyledi:“Arap liderler ülkemize geldiğinde Anıtkabir'e gitmiyor. Bazı liderlerde Atatürk alerjisi var. Devlet nişanı verilecek Arap liderleri ve iş adamları, Atatürk kabartmalı nişanlardan rahatsız oluyor. Onları rahatlatmak için Atatürk kabartmasının çıkarılması gündeme gelmişti. Aslında, Atatürk'ten rahatsız olanlara, Atatürk'ü anlatsak daha yerinde olurdu.” Suudi Arabistan Kralı Salman'a da Atatürk kabartması çıkarılmış devlet nişanı verildiğini anımsatan Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi: 

"Kuşkusuz rahatsız olanların başında da Suudi Arabistan Kralı ve bazı Arap ülkelerinin liderleri geliyor. Onları memnun edeceğiz diye madalyalardan Atatürk'ü çıkarmak gerçekten ağır bir durum"

Henüz 17 Yaşındaydı: Sezen Ünlü Karnındaki Bebeğiyle Katledildi - Anne Kedi, Yavrularını Doktora Götürdü - Esenyurt'ta Afrikalıların Partisine Polis Baskını: 'Dernek Toplantısı Yaptık Sonra Eğlendik Yalan Yok'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER