Disney, kemer sıkmaya başlayacak

Disney CEO’su Bob Chapek, bölüm liderlerine yazdığı bir mektupta, şirketin “2024 mali yılında Disney+’in hedefine ulaşmasına” yardımcı olmak için kısmen maliyet azaltma önlemleri uyguladığını söyledi. Disney, hedeflenen işe alım dondurma işlemi ile işgücüne güç ek.

Disney, kemer sıkmaya başlayacak

Disney CEO’su Bob Chapek, bölüm liderlerine yazdığı bir mektupta, şirketin “2024 mali yılında Disney+’in hedefine ulaşmasına” yardımcı olmak için kısmen maliyet azaltma önlemleri uyguladığını söyledi.

Disney, hedeflenen işe alım dondurma işlemi ile işgücüne güç eklemesini sınırlamayı planlıyor. “En kritik, iş odaklı pozisyonlar” için yeni insanları kabul etmeye devam edecek, ancak diğer tüm roller şimdilik beklemede.

Chapek mektubunda ayrıca şirketin paradan tasarruf edebileceği yerler bulmak için “bazı personel azaltmaları beklediğini” de kabul etti. Yani Twitter gibi burada da ciddi işten çıkarımlar söz konusu olabilir.

Chapek’in mektubu, şirketin önceki çeyrekte az kazanç bildirmesinden sonra geldi. Disney+, şirketin 1 Ekim’de sona eren dördüncü mali çeyreği için 12,1 milyon yeni aboneyi memnuniyetle karşılarken, şirketin akıştan kaynaklanan işletme zararı 0,8 milyar dolardan 1,5 milyar dolara yükseldi. Şirket, akış hizmetlerinin fiyat artışları ve platformda reklam destekli bir katmanın lansmanı sayesinde kayıplarının gelecekte azalmasını bekliyor. Notunda Chapek, “[şirketin] belirlediği hedeflere ulaşma yeteneğine güvendiğini” de yineledi, ancak Disney, hedeflerine ulaşana kadar kemerini sıkma niyetinde.

Şirket, ekonomik kriz nedeniyle işe alımları donduran birçok şirketten sadece biri. Meta şefi Mark Zuckerberg, Facebook’un ana şirketinin 11.000 çalışanını işten çıkardığını duyurduğunda, işe alım dondurma süresini 2023’ün ilk çeyreğine kadar uzattığını da söyledi. Amazon bu ayın başlarında şirket ofislerinde işe alımları da dondurdu. (CNN Türk)

Amazon 10 bin çalışanını işten çıkaracak

 

Resmi duyuru yapıldı: Sosyal medya devi 11 bin çalışanını işten çıkardı!

 

İşten çıkarmalar derinleşiyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER