DSÖ: Türkiye’deki Verilerden Haberdar Değildik

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye ofisinden Dr.

DSÖ: Türkiye’deki Verilerden Haberdar Değildik

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye ofisinden Dr. Irshad Ali Shaikh, Türkiye’deki Kovid-19 verilerinden haberdar olmadıklarını açıkladı. 

s-33d342afdd2e2a2c546595543b470b790a91a1
DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ülke ve Avrupa Merkez İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Ofisi Geçiçi Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh, semptom göstermeyenlerin sayılarının yakın zamana dek kendileriyle de paylaşılmadığını belirterek, "Biz bu verilerin farkında değildik" dedi.Shaikh, tüm dünyada semptom göstermeyenlerin "sessizce virüsün yayılmasına neden olduğuna" vurgu yaptı.DSÖ'nün her ülkeden semptom göstersin göstermesin pozitif çıkan herkesin rapor edilmesini istediğini vurgulayan Shaikh, "Türkiye için asemptomatik kişi sayılarının paylaşılması rahatlatıcı, çünkü gerçekten salgının yayılımını engellemekte önemli" açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

s-f35f34c7a0d7d56da10933c11639b64896e273
Türkiye, 29 Temmuz'dan itibaren PCR testi pozitif çıkan ancak semptom göstermeyen kişilerin verilerini açıklamama kararı almıştı. Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Semptomatik vaka hasta, asemptomatik vaka ise vakadır. Bizim verdiğimiz günlük hasta sayısı. 29 Temmuz'dan itibaren günlük hasta sayısı olarak verdik" ifadelerini kullanmıştı. Gelen eleştirilerin ardından ise Sağlık Bakanlığı 25 Kasım tarihinden itibaren tekrar tüm pozitif vakaların sayısını açıklamaya başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Karantinadan Haberi Olmadığı İçin Müşteri Bekleyen Boyacıya Fatma Şahin 'Televizyon Alınacak' Dedi: 'Bunu mu Anladınız?' - Efsane İndirimler Bitti, Cezası İse Yolda: Reklam Kurulu Alışveriş Sitelerine 'Sahne İndirim' İncelemesi Başlattı - Sağlık Bakanı Koca: 'Çin Daha Fazla Talebimizi Karşılayamadı, Bulabildiğimiz Diğer Aşıyı Getirteceğiz'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER