Ekşi Sözlük'teki 'Öğretmenlik ile Fahişelik Arasında Bir Fark Olmaması' Başlığı Hakkında Suç Duyurusu

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, başta öğretmenler olmak üzere toplumun her kesiminden büyük tepki çekti.

Ekşi Sözlük'teki 'Öğretmenlik ile Fahişelik Arasında Bir Fark Olmaması' Başlığı Hakkında Suç Duyurusu

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, başta öğretmenler olmak üzere toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. Eğitim Bir-Sen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

s-c5528bd5cc19c80ce4dcfa4f0a492d7c260029Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Ekşi Sözlük sitesinde öğretmenlere yönelik ve mesleğimizi hedef alarak kullanılan nefret içerikli dile dair getirebileceğimiz her ifade yetersiz kalır. Öğretmenlik mesleğine ilişkin oluşan bu öfke, nefret dilini reddediyoruz” dedi ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'ın aktardığı bilgiye göre Eğitim-Sen Genel Başkanı, “Mesleğimize yönelik bu dilin ortadan kalkmasının temel koşulu öğretmenlik mesleğine, mesleki itibarımıza yönelik olumsuz dil ve politikaların, uygulamaların ortadan kaldırılmasından geçmektedir” diye konuştu.

"Dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değil'

s-75ec900d01a8a4925dae32a9759a22ea264301 Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti ve şöyle devam etti: “Bu ahlaksızlığı sitede başlık olarak açmak, dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değildir. Bu ahlaksızlığa geçit veren, bu had bilmezi bir platformun sözcüsü yapan site de bu olaydan sorumludur. Bu tür kişilere böylesi bir yetkinin verilmesi bir yetersizlik göstergesidir. Bu nedenle, bu yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında Eğitim-Bir-Sen olarak şikayetçi olduk.Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız. Mesleğin küçümsendiği, meslek mensuplarının örselendiği, öğretmenin bilgisinin ve yeteneğinin köreltildiği, toplumsal değerlerin sınav başarısı uğruna görmezden gelindiği bir eğitim sistemi, ne yazık ki, ahlaksızlığı, yüzsüzlüğü ve utanmazlığı meziyet olarak gören toplum kesiminin doğuşuna sebep olmuştur.”

Ne olmuştu?

s-0348a3fe1049e74f776da0b8c53a930d06ba12 Ekşi Sözlük’te önceki gün “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” açılan başlık gelen tepkilerin ardından kaldırılmıştı.

Başlığa, Twitter’dan #haddinibilekşisözlük etiketi ile yüzlerce kişi tepki göstermişti.

Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti

s-2c37b34d72a54465b114edccdad5febd95da19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER