Elindeki Fırça Sopasıyla Vicdansızca Köpek Döven Kişi Tepki Belirten Esnafa da Bıçak Çekti

Manisa'da yaşanan olayda, mobilya mağazası işleten Hüseyin A.

Elindeki Fırça Sopasıyla Vicdansızca Köpek Döven Kişi Tepki Belirten Esnafa da Bıçak Çekti

Manisa'da yaşanan olayda, mobilya mağazası işleten Hüseyin A. sokak köpeğine önce ayakkabısını fırlattı ardından da fırça sapıyla dövdü. Olaya tepki gösteren esnafa ise bıçak çekti.

Güvenlik kameraları ve çevredekiler tarafından cep telefonlarıyla görüntülenen anların sosyal medyada yayılması ve hakkında yapılan şikayetler üzerine gözaltına alınan Hüseyin A., yoldan geçenlere saldırdığı için köpeği dövdüğünü öne sürdü.

s-e00f66183ff9c520100278b36f788ea2f7b27d
Hüseyin A., "Ne yapıyorsun sen?" diyerek kendisine tepki bildiren kasap Mehmet Ayoğlu'nun da üzerine yürüyüp, cebinden çıkardığı bıçakla hücum etmek istedi. Çevredeki esnaf araya girip, Hüseyin A.'yı sakinleştirmeye çalıştı. Çevredekiler bir yanlamasına durumu polise bildirirken, bir yana da o anları cep telefonları ile görüntüledi. Olay anının çevredeki meslek yerlerinin emniyet kameraları göre da kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yayılırken, ihbar üstüne olay yerine dışarı giden polis, Hüseyin A.'yı gözaltına aldı.

İşte o anlar:

İşte o anlar:İşte o anlar: Cadde köpeğini durmadan yoldan geçenlere saldırdığı için dövdüğünü gösteren Hüseyin A., "Beni şikayet etmiş olabilirler. Bu konudan hiç rahatsız değilim. Daha dün bu cadde köpeği vatandaşlara saldırdı. Ondan önceki gün de benzer bir olay yaşandı. Bu duruma buradaki herkes şahit. Herkes bu durumu görüyor ve biliyor. Bana, 'Köpeğe niye vuruyorsun?' diyorlar. Hayvan hakları varsa insan hakları da var. O köpekler genç veya çocuğa saldırsa bana bu dek laf edenler, acaba o vakit da aynı şeyi söyleyecek mi? Cümbür Cemaat elini vicdanına koysun. Bu köpekler bana tepki gösteren kişilerin çocuklarına ya da yakınlarına da saldırabilir. Allah muhafaza, böyle bir şey yaşanmasın lakin benzer hassasiyetle davranırlarsa o zaman başımın gözümün üzerinde yerleri var. Yaptıklarımdan nedeniyle verilecek her türlü cezaya razıyım" dedi.

Köpeği dövmesine engel olmaya çalıştığı Hüseyin A.'nın bıçakla üzerine yürümesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan kasa Mehmet Ayoğlu, polise şikayetçi oldu.

s-c0c58b153a32826dd15c179936f98dc1d8913a
Yaşananların can sıkıcı olduğunu belirten Ayoğlu, "Köpeğin o şekilde dövülmesi yanlış bir hareket. O da bir can taşıyor. Buradaki cadde köpeklerinin daha fazla güç görmemesi için bir an önce belediye tarafından buradan alınmasını istiyorum" diye konuştu.  Kaynak: DHA

O köpeğe Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu sahip çıktı.

s-cfe7726fdb3e62b253e26335d61480d28dfaf2
Köpeği hayvan barınağında koruma altına aldıran Başkan Öküzcüoğlu, "Canımız artık baba ocağında" diyerek sahip çıktı.
Başkan Öküzcüoğlu yaptığı açıklamada, "Bilhassa pandemi sürecinde canlarımıza için yapılan bu çalışmaların ulusal televizyon kanallarında haber olarak değerlendirildi. Ve ülkenin dörtbir yanından bu konuda tebrik aldık. İnsan olmanın en büyük erdemi zayıfı kollamaktır. Yıllardır Canlarımız aralıksız zor, tecavüz ve hatta öldürmeye değin dışarı giden işkencelere maruz kalıyorlar. Ve maalesef ama bunu yapan şahıslar cinayet almadan veya ufak bir para cezası ile özgürlük kalıyor. Bundan Böyle bunu yapanların cezasız kalmasını istemiyoruz. Canlarımız bize emanettir, onlar haklarını savunamaz. Onların haklarını savunmak bizim boynumuzun borcudur ve bununla beraber insanlığımızın, insan olmamamızın gereğidir. Hayvan Hakları Yasası artık hiç gecikmeden Meclis'ten geçmelidir. Hayvanlara yapılan eziyetler 3 - 5 kuruş cinayet ile geçiştirilmemelidir. Üzüntümüz son derece büyük. Alaşehir Belediyesi olarak bu olayın takipçisi olacağız" dedi.
Kaynak: İHA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER