Elon Musk’ın serveti eridi

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın ve sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi milyarder Elon Musk’ın net serveti, geçen yılki en yüksek seviyesinden neredeyse yarı yarıya düşüş gösterdi. Musk’ın servetinin büyük bir kısmını temsil eden Tesla’nın his.

Elon Musk’ın serveti eridi

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın ve sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi milyarder Elon Musk’ın net serveti, geçen yılki en yüksek seviyesinden neredeyse yarı yarıya düşüş gösterdi.

Musk’ın servetinin büyük bir kısmını temsil eden Tesla’nın hisse değeri, yatırımcıların Musk’ın birçok projesi arasında dağılma olasılıklarını sorgulamasıyla Salı günü ticari ilişkilerde yaklaşık 186,75 dolara geriledi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre Musk, bu yıl servetinin yaklaşık 92 milyar dolarını kaybetti. Bu, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne dahil edilen milyarderler arasındaki en büyük kayıp.

Geçen yıl 340 milyar dolara yükselen Musk’ın şu anki serveti yaklaşık 177 milyar dolar. Bununla beraber dünyanın en zengin insanı olan Musk’ın serveti bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın hisseleri bu yıl 410 dolarlık rekor seviyeye ulaşmıştı.

Musk 27 Ekim’de, Twitter yönetimi arasında aylarca süren çekişmenin ardında Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı.

Elon Musk, 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

 

Musk’a ‘dava’ şoku! Mahkemede görüşürüz

 

Elon Musk'tan seçmene çağrı: Cumhuriyetçilere oy istedi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER