Elon Musk, Mars'ın Ekonomisinin Kripto Parayla İşleyeceğini Söyledi

Mars'ta bir koloni kurmak için çalışmalar yapan SpaceX CEO'su Elon Musk, gelecekte Mars'taki herhangi bir ekonominin kripto para birimlerine dayanabileceğini söyledi. Independent Türkçe'nin aktardığına göre,çevrimiçi ödeme devi PayPal'ın kurucularından biri olan teknoloji milyar.

Elon Musk, Mars'ın Ekonomisinin Kripto Parayla İşleyeceğini Söyledi

Mars'ta bir koloni kurmak için çalışmalar yapan SpaceX CEO'su Elon Musk, gelecekte Mars'taki herhangi bir ekonominin kripto para birimlerine dayanabileceğini söyledi.

s-ec1acf2c168ea5dabc3132f6e2b931321d939e
Independent Türkçe'nin aktardığına göre,çevrimiçi ödeme devi PayPal'ın kurucularından biri olan teknoloji milyarderi, 2024'te Mars'a ilk insanları göndermeyi umuyor ve nihayetinde "en kısa zamanda Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir" kurmayı amaçlıyor.

Twitter dizisine Mars hakkındaki sorulara cevap verdi

s-55ecbf8ce86def4d3a4d0a87958cc526ff4692
Mars'a insan götürmenin dışında orada yaşayacak insanların hukuk ve ekonomi gibi alanlarda da nasıl sistemler kullacakları hakkında araştırmalar yapan Musk, Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman'ın başlattığı bir Twitter dizisinde sorulara cevap verdi. Musk, Mars ekonomisinin kripto üzerinden işleyeceğini söyledi ve bunun yeni kripto para birimi dogecoin veya marjinal kripto para birimi Marscoin'le gerçekleştirilebileceğini öne sürdü.

'Mars'ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak'

s-4d9abd061449cf32763595b0a8a0d2dba9d4e5
SpaceX kısa süre önce uzayda uluslararası hukuku tanımayacağını belirterek tartışmalara yol açmıştı. SpaceX'in Starlink internet projesinin Hizmet Şartları'na göre Kızıl Gezegen'de gelecekteki herhangi bir yerleşim "Mars'ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak" ve aynı zamanda "Dünya merkezli hiçbir hükümetin Mars'taki faaliyetler üzerinde yetkisi veya egemenliği" olmayacak.Şartlarda, "Anlaşmazlıklar o zamanki Mars yerleşimi sırasında iyi niyetle belirlenmiş özerklik ilkeleri çerçevesinde çözülecektir" ifadeleri yer alıyor.

Doğrudan demokrasi

s-0c272fb8bdc46f5ae882f4f8f5c2714b9b2192
Bu ilkelerin ne olabileceği henüz belli değil fakat Musk daha önce Mars yönetiminin doğrudan demokrasiyi temel almasını tercih ettiğini ima etmişti.2016'da yaptığı bir röportajda "İnsanlar meseleler üzerinde doğrudan oy kullanacak. Yolsuzluk ihtimali doğrudan demokraside temsili demokrasiye nazaran önemli ölçüde azalıyor" demişti. Tarih Belli Oldu: Çin Aşıları Türkiye'ye Geliyor - İddialara Cevap Verdi: CHP’li Girgin’den Pınar Gültekin Açıklaması - Kritik Kovid-19 Aşı Hamlesi: Reddedenlerin Kaydı Tutulacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER