'Emsal Bir Karar Olacak': Hastaneye Giderken Yazılan Trafik Cezasını Mahkeme İptal Etti

Adana'da beslediği köpeğin saldırısından kaçarken yere düşerek bileğini inciten Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver’e, hastaneye yetişmeye çalıştığı sırada hız limitini aştığı için trafik cezası yazıldı.

'Emsal Bir Karar Olacak': Hastaneye Giderken Yazılan Trafik Cezasını Mahkeme İptal Etti

Adana'da beslediği köpeğin saldırısından kaçarken yere düşerek bileğini inciten Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver’e, hastaneye yetişmeye çalıştığı sırada hız limitini aştığı için trafik cezası yazıldı. Tedavisinin ardından kesilen cezaya itiraz eden Tanrıöver başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak cezasını iptal ettirdi. Tanrıöver yazılan cezanın iptaline sevindiğini belirterek, "Bu karar emsal teşkil edecektir’’ dedi.

s-5b98f525d40f4ff8c855eb0681f7f1a9f08b4d
Olay 18 Ocak günü Ceyhan ilçesinde meydana geldi. İlçedeki bahçelerinde kangal köpeği besleyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver, oynadığı sırada köpeğin saldırısına uğradı. Köpekten kaçmak için koşan Tanrıöver, dengesini kaybedip yere düşerek kolundan ve bileğinden yaralandı.

Hız limitini aştığı için ceza kesildi

s-11a66234cbf54c6ac9eb9a0a2fa2ecd54b515e
Annesiyle birlikte kentteki hastaneye gelen Tanrıöver, hız limiti aştığı için trafik ekipleri tarafından uygulama noktasında durduruldu. Araçtan indirilen Tanrıöver’e 161 kilometre hızla gittiği gerekçesiyle 652 lira trafik cezası yazıldı.

Tedavinin ardından cezaya itiraz etti

s-b09b46bd92f1a25701c9bddf5830d57308002b
Ekiplere hastaneye gittiğini söyleyen genç adam polislerin cezayı yazması üzerine hastaneye gitti. Tedavi altına alınan Tanrıöver’in kolu alçıya alınarak taburcu edildi. Olayın ardından yazılan cezaya itiraz eden genç, hukuk mücadelesi başlatarak yazılan cezayı iptal ettirdi.

'Haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı mücadele ettim'

s-0e5e33c99e5eb7dc01474af0004da23fa6e2d1
Bileğinin şişmesi üzerine hastaneye yetişmeye çalıştığını söyleyen Tanrıöver, ‘’Hastaneye giderken trafik ekipleri tarafından durduruldum. 161 km hızla radara girmişim. Polislere hastaneye gittiğimi ve elimin ve ayaklarımın yaralarını gösterdim. 652 lira ceza yemekten kurtulamadım. Ceza kağıdımı aldıktan sonra sağlık durumum söz konusu olduğundan hastaneye giderek röntgen çekildi. Kolumu alçıya alıp yaralarımı temizlediler. Daha sonra ben bu haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı mücadele ettim. Adaletin yerini bulması için cezaya itiraz dilekçesi yazdık. Adana 2’nci Sulh Ceza Hakimliği dilekçemizi kabul ederek, yaptırımın kaldırılmasına karar vererek Türkiye’de emsal nitelikte bir karar vermiş oldu. Çok güzel bir karar oldu. Bu karar emsal teşkil edecektir’’ diye konuştu. İstanbul Fırıncılar Deneğinden Valiliğe Dilekçe: 'İBB Ücretsiz Ekmek Dağıtmayı Bıraksın' - Metro Holding’in Firari Sahibi Galip Öztürk, Taşıyıcı Annelere 24 Bin Euro Ödeyerek 10 Çocuk Sahibi Olmuş - 5 Yılda Bin 811 Kişi Sağlıkta Şiddet Nedeniyle Hapis Cezası Aldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER