Enflasyon Nasıl Düşer? Özgür Demirtaş 'Eninde Sonunda Olacak' Derken, Bilge Yılmaz, 'Kendimiz Yaptık' Dedi

Geçen günlerde CDS yani kredi risk primi (ülkenin kaskosu misali) yükselişinde uzmanlar telaşlandı.

Enflasyon Nasıl Düşer? Özgür Demirtaş 'Eninde Sonunda Olacak' Derken, Bilge Yılmaz, 'Kendimiz Yaptık' Dedi

Geçen günlerde CDS yani kredi risk primi (ülkenin kaskosu misali) yükselişinde uzmanlar telaşlandı. Prof.Dr. Özgür Demirtaş da durumu şu şekilde özetledi

Özgür Demirtaş'ın başı enflasyonla biraz dertte olabilir Gerçi, enflasyonla mücadele halihazırda Demirtaş'ın görevi de olmayabilir.

'Şakkadanak' Necmettin Batırel'e Göre Enflasyonun Bir Numaralı Sorumlusu Özgür Demirtaş...

Geçen haftalarda kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de Türkiye'nin enflasyon yanında 'öngörülemezliğine' dikkat çekere notunu düşürmüştü. Bunun nedenlerini Fitch Ülke Notları Direktörü Paul Gamble anlattı.

Dünya'dan Elif Karaca'nın sorularını yanıtlayan Gamble, geriye dönük endeksleme risklerinde artış, beklentilerde yükselme ve TL'de değer kaybının enflasyonda belirsizliğe yol açtığını döviz kuru geçişkenliğinin de hem hız hem de şiddet olarak arttığını açıkladı. 2023 seçimlerine kadar aşırı destekleyici politika ile enflasyonun yüksek seyretmesini, artan enflasyon, zayıf döviz kuru ve yurtiçi güvende zayıflama ile tüketimde yavaşlama beklediklerini dış koşulların da bunu destekleyeceğini belirtti ve formülü şöyle açıkladı:
Enflasyonu düşürmek, ancak faiz artırımı ve ortodoks para politikası izlenmesiyle mümkün olacaktır.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof.Dr. Bilge Yılmaz da "Ülkemizdeki enflasyonun yüzde 85’ini ülkeyi yönetenlerin hataları yüzünden yaşıyoruz. Söylenenler gerçeklerle uyuşmuyor" diyor ve videoda kısaca anlatıyor Yılmaz, "Türkiye, eğer doğru politikaları uyguluyor olsaydı şu an enflasyonumuz en fazla yüzde 20 olurdu" diyor!

Enflasyonu seçime mi? Seçimi mi enflasyona kurban ediyoruz?

'Gelişmiş ülkelerin enflasyonu 10 civarı şekillenirken bizim terbiyeli rakamlarımız dahi 100’den başlıyor' diyen Şeref Oğuz, 'Ekonomiyi kurtarmak mı, sandık mı?' diye soruyor: 
Fırtına, küresel ekonomi okyanusundaki tüm gemileri sallayadursun, bizim seçim sürecinde olmamız, dalgalı denizde matematik ve ekonomi bilimi kurallarıyla dümen tutmamızı engelliyor. Gereken adımlar atılmıyor, faiz filikası suya indirilmiyor, sürekli para basıyoruz. Fiyat-ücret sarmalında sanal bolluk yaratıyoruz. Ne yazık ki bastığımız paralar, pazar filesini doldurmaya yetmiyor.

Özgür Demirtaş da bir çok uzmanla aynı fikirde görünüyorDemirtaş, ekonomi yönetiminin eninde sonunda faiz artırımı yapacağını düşünüyor.

Ekonomi yorumlarını sadece Türkiye özelinde yapmayan Demirtaş, kendisine verilen cevapları da bol bol yanıtlaması ile meşhur biliyorsunuz

Demirtaş, kendi uzmanlığı ile yapılan bu yoruma da kayıtsız kalamıyorama bu yorum üzerinden gelen bir soru da dikkat çekiyor

"Tebrik ederim"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER