Erdoğan: 'Benim' Diyen Ülkeler, 100 Euro, 150 Euro Gibi Paralarla Maske Veriyor, Biz ise Ücretsiz Veriyoruz'

Zonguldak'ta maske fabrikası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 'Benim' diyen ülkeler, bakıyorsunuz 100 euro, 150 euro, bu tür paralarla maske veriyor.

Erdoğan: 'Benim' Diyen Ülkeler, 100 Euro, 150 Euro Gibi Paralarla Maske Veriyor, Biz ise Ücretsiz Veriyoruz'

Zonguldak'ta maske fabrikası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 'Benim' diyen ülkeler, bakıyorsunuz 100 euro, 150 euro, bu tür paralarla maske veriyor. Biz ise bunu ücretsiz veriyoruz." dedi.

s-465062f807522111699ad16488c55af61c4a9b
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Zonguldak'taki MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu. Şimdiye kadar salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek amacıyla yaptıkları yardım, destek ve hibelerin büyüklüğünün 661 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:"Hani 'Hükümet nerede?' diyorlar ya 661 milyar lira destek verdik. Kime? Tüm yatırımcılarımıza, esnafımıza. Bu rakamla Türkiye, salgın sürecinde vatandaşlarına ve iş dünyasına en fazla destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakımevlerinin adeta morga dönüştüğü bir dönemde biz, birinci sınıf sağlık hizmetini insanımıza ücretsiz sunduk.Bugün 'Benim' diyen ülkeler, bakıyorsunuz 100 euro, 150 euro, bu tür paralarla maske veriyor. Biz ise bunu ücretsiz veriyoruz. Muhalefet bizim bunlardan bihaber değil, çok iyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Sağlık alanında acil ihtiyaç duyulan ürünlerin tedarikinden başlayarak birçok konuda hızlı ve etkili çözümler ürettik. Uluslararası piyasalardan temin edilmesi zora giren maske, koruyucu ekipman, eldiven ve solunum cihazı gibi ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretimine yönelik projeleri hızlandırdık."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER