Erdoğan'dan 'Boğaziçi' Açıklaması: 'Camide Bira Kutularıyla Nasıl İşgalci Hareketler Yaptıklarını da Gördük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Melih Bulu'ya yönelik protestolarla ilgili "Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgis.

Erdoğan'dan 'Boğaziçi' Açıklaması: 'Camide Bira Kutularıyla Nasıl İşgalci Hareketler Yaptıklarını da Gördük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Melih Bulu'ya yönelik protestolarla ilgili "Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.

Konuşmasında "Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik" diyen Erdoğan, "Gezi'de esnafın malını mülkünü yağmalarken, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken orada bira kutularıyla beraber nasıl işgalci hareketler yaptıklarını da gördük" ifadelerini kullandı.

s-e194c0afe35aab29b216eb4397cf8046149a7d
Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne canlı bağlantı yöntemiyle katılan Erdoğan, Boğaziçi'ndeki protestolara ilişkin şunları söyledi:-

"Camide bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük"

"Camide bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük" "Camide bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük" 5ff9a25364e975092aac8747.jpg
"Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur." Erdoğan, bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettiklerini, bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:"Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ni işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Yine oradan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne, özellikle kalkıp da kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledildiği sırada katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet yargı darbe girişiminde FETÖ'ye borazanlık yaparken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasından kaçıp gittiği evde televizyonda neticeyi beklerken gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük."Erdoğan, ülkenin ve milletin hayrına hiçbir işe destek vermeyenleri, Türkiye karşıtı her saldırının yanında yer alırken gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:"Velhasıl milletimizle birlikte biz bunları, her filmin senaryosunda vesayetin, darbecilerin, terör örgütlerinin ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşanların safında gördük. Dünyada ve Türkiye'de her şey değişti, herkes değişti. Bir tek bu köhne zihniyet yerinde sayıyor. Kendileri ileriye gidemediği için ülkeyi geriye döndürmenin hesabı ve gayreti içindeler. Karşımızda bırakın ülkeye ve millete hizmete talip olma konusunda kendilerini geliştirmeyi, eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyecek kadar tembel, dar kafalı, idrak yoksunu bir zihniyet var."

Ne olmuştu?

s-09d44a48f8cef168d3091da1b4edf250853cc9
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP'den aday adayı da olan Melih Bulu’yu atamış ve öğrenciler bu kararı protesto etmişti.

Öğrencilerin eylemine Boğaziçi öğretim üyeleri de destek vermişti.

Boğaziçi'nde Melih Bulu Kararına Tepkiler: Öğretim Üyeleri de 'Kabul Etmiyoruz' Dedi - Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Atanmış Rektör' Protestosu: Öğrenciler Rektörlüğü Mühürledi - Boğaziçi Protestolarında Gözaltına Alınan Öğrenciler Serbest - Gündemden Düşmüyor! Boğaziçi Rektörü Melih Bulu Hakkında Kim, Ne Dedi?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER