Erdoğan'dan Dendias Açıklaması: 'Haddini Bildirmek Gerekiyordu'

Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile Mevlüt Çavuşoğlu arasında canlı yayında yaşanan tartışma için "Haddinin bildirilmesi gerekiyordu, biz de bildirdik" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlü.

Erdoğan'dan Dendias Açıklaması: 'Haddini Bildirmek Gerekiyordu'

Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile Mevlüt Çavuşoğlu arasında canlı yayında yaşanan tartışma için "Haddinin bildirilmesi gerekiyordu, biz de bildirdik" dedi.

s-a439de8e7cf766926e674f0ee1eb1250c997dd
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias arasındaki tartışmayı değerlendirdi. "Öncesinde ben görüşmüştüm. Görüşmemizde gayet sıcak hava içerisinde görüşme yaptık fakat Dışişleri Bakanımızla yaptıkları görüşmede iş farklı zemine kaydı" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Dışişleri Bakanımız Dendias'ın bu davranışları karşısında haddini bildirdi. Daha yumuşak olamazdı. Gereken yaklaşımı yapmak suretiyle işi bitirmiş oldular. Bunu doğru bulmuyoruz. Yunanistan'da bizim baş müftümüzü oradaki müftülerimizin, imamlarımızın seçmesi lazım ama Yunanistan buna tahammül edemiyor. Oradaki müftü ve imamlarımıza kendi memuru gibi din görevlisi gibi atama yoluna gitti. Bu uluslararası hukuka da aykırı ilişkimizin zedelenmesine de neden oluyor."

KKTC Anayasa Mahkemesi Başkanı laikliği öğrenmesi lazım

s-aeb1dd29ecc14fdd31471b8d2fec2e61791966
Erdoğan'ın açıklama yaptığı diğer konular şöyle:Patates soğan tanıtımı: Toprak Mahsülleri Ofisimle telefon görüşmesi yaptım. Çeltik çiftçimizin elinde kalmasın dedim. Patates ve soğan konusunda da onu da alacağız. Valilerimiz kanalı ile Türkiye'ye Ramazan öncesi hibe olarak dağıtacağız. Çeltik hibe olarak dağıtılmadı. Kararı bu şekilde verdi ama bay Kemal Rahatsız oldu. Alıştık artık. Biz işimizi biliyoruz. Bunların yalanlarını duymadan yolumuza devam ediyoruz.KKTC'de kuran kurslarının kapatılması: KKTC Anayasa Mahkemesi Başkanı laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye'de din eğitim öğretimi noktasında bu tür şeyler çözülmüştür. Kuzey Kıbrıs, Fransa değildir. Anayasa Mahkemesi Başkanı yanlışından dönmelidir. Bizim atacağımız adımlar farklı olacaktır. Süreci takip ediyorum. Kanal istanbul: Kanal üzerinden geçecek köprülerden bir tanesinin adımını inşallah haziranda atacağız. Temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Bu köprülerle birlikte kanalın her iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Çok ciddi bir hafriyat söz konusu olacak. Bunların yapımı da sahiplendirme bittikten sonra başlayacak. Yerli sermayeden bu işe gelecek olanlar var, konsorsiyumla yürütecek olanlar olabilir. Dış krediyle bu işi içeriden yapmak da söz konusu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER