Erdoğan'ın Geçmişte Kullandığı İfadeler TBMM'de Sıralandı: 'Mankafa, Şerefsiz, Ölü Sevici, Çakal...'

Erdoğan'ın geçmiş dönemdeki hakaretleri sıralandı... Engin Altay, “Yapmayacaktım ama bir iki örnek vereyim öfke dilinin nasıl olduğuyla ilgili: ‘İsrail dölü’, size demiyorum, ‘ulan ahlaksızlar’, ‘adiler’, ‘cibilliyetsiz’, ‘zürriyetsiz’, ‘tezek’, ‘çamur

Erdoğan'ın Geçmişte Kullandığı İfadeler TBMM'de Sıralandı: 'Mankafa, Şerefsiz, Ölü Sevici, Çakal...'
s-efbcb33e91d601a17992a64f713cb4f7964494

Erdoğan'ın geçmiş dönemdeki hakaretleri sıralandı...

Engin Altay, “Yapmayacaktım ama bir iki örnek vereyim öfke dilinin nasıl olduğuyla ilgili: ‘İsrail dölü’, size demiyorum, ‘ulan ahlaksızlar’, ‘adiler’, ‘cibilliyetsiz’, ‘zürriyetsiz’, ‘tezek’, ‘çamur’, ‘mankafa’, ‘alçak’, ‘affedersin Ermeni’, ‘şerefsiz’, ‘edepsiz’, ‘yalaka’, ‘geri zekâlı’, ‘vampir’, ‘dönek, ‘virüs, ‘soysuz’, ‘rezil’, ‘çakal’, ‘ölü sevici’, ‘terbiyesiz herif.’ Bir üslup sorunu varsa bu kelimeleri, bu sözleri kamuya açık alanlarda söyleyen Sayın Erdoğan'ın bir üslup sorunu vardır” dedi.Akbaşoğlu, “Bu üslup sorunu sizin üslup sorununuzdur ve sizden kaynaklanmaktadır. Bu üslubunuza öncelikli olarak sizin de dikkat etmenizi istirham ediyorum” deyince Engin Altay, “Ben Erdoğan'ın söylediklerini tekrar ettim” yanıtını verdi.Genel Kurul’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilere Kanal İstanbul ile ilgili yazdığı mektup da gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Altay, “Biz Türkiye'yi şikâyet etmedik, peşinen tehdit ettik, ‘İstanbul'da rant yok, İstanbul'un ekolojik dengesini bozdurmayız’ dedik” ifadelerini kullandı.Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Atatürk'ü anıyoruz, ‘manda ve himaye kabul edilemez’ diyen cumhuriyetimizin kurucusunu, Cumhuriyet Halk Partisi ilk liderinin sözlerini anıyoruz. Bununla taban tabana zıt bir eylemde bulunmuş olduğu apaçık bir durumdur, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bunun yakışmadığı da ortadadır. Bunu izahtan vareste görüyorum, milletimiz bu konudaki kanaatini ortaya koyacaktır” dedi.

Altay ise şu yanıtı verdi

“Manda ve himaye kabul edilemez’ diye başlayıp bizim büyükelçiler üzerinden yabancı firmalara yaptığımız uyarıyı manda ve himayeye benzetmek absürtlüktür. Ben bir manda ve himaye söyleyeyim: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ‘aptallık etme’ diyen bir ülkenin devlet başkanına gidip onun önünde el pençe durmak manda ve himayedir. 33 askerimizin kanı elinde olan bir liderin kapısında beş dakika ayakta beklemek manda ve himayedir. Yahudi cesaret madalyası almak manda ve himayedir. Soros'la masalarda fotoğraf çektirip boy boy fotoğraf karelerini yayınlamak manda ve himayedir. Kendisiyle yapılan telefon görüşmesini beyzbol sopasıyla yapıp, bunun basına servis edilmesine ses çıkarmamak manda ve himayedir.”Akbaşoğlu ise “Gerçekten yarası olan gocunur. Biz kendimizden eminiz adımız gibi. Bizim, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin hemen akabinde, bu emperyalist ve siyonistlerin tuzaklarını başlarına geçirerek Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekâtlarıyla manda ve himayeyi kabul etmediğimizi, onların başlarına çuval geçirdiğimizi, Türk Bayrağı'nı dünyanın her yerinde dalgalandırdığımızı bütün dünya görüyor da bir tek CHP görmüyor” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER