Erdoğan: 'İstanbul'da Asker Yolcu Etme ve Taziye Gibi Toplu Etkinliklere İzin Vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan asker uğurlama ve baş sağlığı gibi toplu etkinliklerde gözden düşmüş görüntülerin ortaya çıktığını ve virüsün yayılmasına yol açtığını belirtti.

Erdoğan: 'İstanbul'da Asker Yolcu Etme ve Taziye Gibi Toplu Etkinliklere İzin Vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan asker uğurlama ve baş sağlığı gibi toplu etkinliklerde gözden düşmüş görüntülerin ortaya çıktığını ve virüsün yayılmasına yol açtığını belirtti. Erdoğan İstanbul Valisine gerekli talimatı verdiğini ve bu gibi etkinliklere müsaade etmeyeceklerini açıkladı. 

s-426069311dcc4822b6420d6a03a61f95ce684a
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Halkı Hastanesi Başlangıç Töreni’nde yaptığı konuşmada "Yeni hastenemizin İstanbul'a yakışır bir eser olmasının yanı sıra çevreye aklıselim, depreme dirençli olmasını özellikle istedik. Hastane, bina zemininde yer alan 855 adet izolatörle İstanbul'un depreme en hazırlıklı en dirençli tesislerinden birisi olmuştur." dedi.Erdoğan, "Donanımıyla altyapısıyla kendi alanının öncülerinden olan hastanemizde takvim 3,5 milyon hastanın ayakta, 150 bin hastanın yatarak tedavi edilmesini planlıyoruz. Burada kanser cerrahisi başta edinmek üzere senede 100 bin ameliyat yapılmasını öngörüyoruz. " diye konuştu.

"Kent hastanelerimiz Avrupa'da bir numara"

s-a23d14b9f78e128ba1f7521531bfbb612a23d3
Dünya genelinde 550 bin insanın hayatına mülk olan Kovid-19 salgınının, sağlığın ve sağlık altyapısının önemini bir defa daha gösterdiğini gösteren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:"Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler bir uçtan bir uca salgını minimum can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık. Salgın tehditi altındaki hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik, hiçbir hastanın tedavisini dikkatsizlik etmedik. Bu engebeli süreçte 83 milyonun her bir ferdine birinci sınıf afiyet hizmeti sağladık. Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık durumu turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın afiyet merkezi yapmakta kararlıyız.Bugün kendi hastanelerimizin yanı sıra Brezilya'dan Somali'ye değin çoğu kıtada Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başlandı. Din, dil, millet ve alan ayrımı gözetmeden dünyanın 138 ülkesine tıbbi donanım ve araç gereç gönderdik. Kent hastanelerimiz bunu iddialı bir şekilde söylüyorum, Avrupa'da bir numaradır. Dünyada ise sayılıdır."

"Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz"

s-268f439e133bbbe10d2d547c50b6c7ed89ede8
Erdoğan, asker uğurlama törenlerine ilişkin "Böyle bir yaklaşma olmaz. Bu konularda Valime de söyledim, 'İstanbul'da kuşkusuz bunlara müsaade etmeyeceksiniz. Böyle bir yolcu etme olduğu anda toparlayın götürün. Asker uğurlama törenleri ve taziyeler ilk olarak elde etmek üzere kimi toplu etkinliklerde beğenilmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker yolcu etme derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Kontrollü şekilde hayatımızı normalleştirirken tedbirleri elden bırakmayacağız. Vatandaşlarımızı salgına aleyhinde dikkatli olmaya, kurallara riayet etmeye gösteri ediyorum." diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER