Erdoğan, Orhan Pamuk'u Sahiplendi: 'Handke'ye Verilen Ödül ile Bir Değil'

Dün Nobel Komitesi'ne tepki gösterirken, "Türkiye'den teröriste ödül verdiler" diyen ve bu çıkışıyla yazar Orhan Pamuk'u hedef aldığı yorumları yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Pamuk'u Nobel'i "hak edenler" arasında gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep T.

Erdoğan, Orhan Pamuk'u Sahiplendi: 'Handke'ye Verilen Ödül ile Bir Değil'

Dün Nobel Komitesi'ne tepki gösterirken, "Türkiye'den teröriste ödül verdiler" diyen ve bu çıkışıyla yazar Orhan Pamuk'u hedef aldığı yorumları yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Pamuk'u Nobel'i "hak edenler" arasında gösterdi.

s-eeba4dea634ead91587c30e8035b20a66a8e90
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen "Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası"nda katılımcılara hitap etti. AKP'nin 5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın teşkilatlarından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınlarının 1934'te seçme ve seçilme hakkını kazanmasına rağmen bu konudaki asıl büyük atılımı son 17 yılda gerçekleştirdiğini söyledi.Siyaset kurumunda kadınların temsil oranının yüzde 4,5 seviyesinden TBMM'de yüzde 17'nin üzerine çıkartılmasını kendi dönemlerinde başardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınlara seçme hakkının verildiği 5 Aralık tarihini sadece kadın hakları günü olarak kutlamakla kalmayacak, icraata da dönüştüreceğiz. Geldiğimiz seviye elbette yeterli değildir ama katedilen mesafenin önemini de gözden kaçırmamalıyız." dedi.

"Kadınların belediye meclislerinde daha yüksek oranda temsili için çalışacağız"

s-19e223042262773ace98075bc13dad0375baf7
Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliklerinde kadınlara en az üçte bir oranında yer verilmesini istediklerini, ancak bu orana ulaşılamamışsa da eskisinden çok daha fazla kadının belediye meclislerinde sorumluluk üstlendiğini ifade etti.Erdoğan şunları söyledi:"Bundan sonraki seçimlerde, kadınlarımızın daha yüksek oranlarla hem aday listelerinde hem de belediye meclislerinde yer bulabilmesi için çalışacağız. Şura oturumlarında ülkemizden ve dünyanın farklı yerlerinden kadınların yerel yönetimlerdeki temsili, şehir sorunlarına bakışı, projeleri ve çözüm yolları gibi konular ele alınacak. Böylece benzer görevlere talip olacak kadınlarla hem tecrübe paylaşımı yapılmış hem de başarı örnekleri gösterilmiş oluyor."

"Nobel artık tamamen terör örgütlerinin yanında yer alan bir örgüttür"

"Nobel artık tamamen terör örgütlerinin yanında yer alan bir örgüttür""Nobel artık tamamen terör örgütlerinin yanında yer alan bir örgüttür" Erdoğan, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine yönelik tepkisini sürdürdü. Erdoğan, "Bir Nobel skandalı yaşandı bugünlerde" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Nobel skandalıyla ilgili Bakir İzzetbegoviç kardeşimizin teşekkürüne ben de tabii ki bir teşekkürle Türkiye'den cevap veriyorum ve bu onurlu duruşa destek veren tüm siyasi liderlere şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Medeni bir dünya için Nobel'in böyle bir ödülü Handke denilen bu vampir aydınlar grubunun temsilcisine vermesi adeta bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. Onun için de bizim indimizde Nobel diye bir örgüt artık gerçekten adil, hakkaniyet içerisinde ödüller veren bir örgüt olarak değerlendirilemez. Tamamıyla siyasallaşmış bir örgüttür, tamamıyla terör örgütlerinin yanında yer alan bir örgüttür ve sizin verdiğiniz bu ödüller kimseyi kusura bakmayın ikna etmez. Yani bu verdiğiniz ödül bir Aziz Sancar Hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk'a verilmiş ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız ve aldatamayacaksınız."

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan'dan KYK Borcu Açıklaması: 'Masaya Yatıracağız ve Öğrencilerimizin Lehine Olacak Bir Adım Atacağız' - Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bilkent Üniversitesinde yaptığı konuşmada Bosna’da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'nin 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmesine tepki göstermişti. Erdoğan konuşmasının devamında tartışma yaratan ifadeler kullanmıştı. Erdoğan "Nobel Komitesi'nin Türkiye'den bir teröriste ödül verdiğini" söylemişti:"Mesela Türkiye'de teröriste ödül vermişlerdir. "Bu akşam önemli bir toplantım var. O toplantıda özelikle bu konuya değineceğim. Bundan önceki ödüllerde de bunlara dikkat etmişlerdir. Mesela Türkiye'de teröriste ödül vermişlerdir. Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları gibi bunun tartışılacak bir yanı yok. Niye? İlmiyle bir defa temayüz etmiş bir hocamızdır. Eyvallah."Erdoğan, "terörist" ifadesini kullanırken isim vermemişti. Ancak Aziz Sancar'ı sahiplenmesi, Türkiye'den Nobel alan diğer ismi, yazar Orhan Pamuk'u kast ettiği yorumlarına neden olmuştu.

Fahrettin Altun yalanlamıştı

s-0df18c3d9b3fe9991990203b90c2d82d8ba484
Erdoğan'ın "terörist" çıkışının kamuoyunda tepkilere yol açmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Erdoğan'ın hedef aldığı ismin Orhan Pamuk olmadığını belirtmişti. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir" demişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER