Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşmasında Koronavirüse Karşı Bağış İstedi; Sosyal Medyada Kim, Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Ulusa Sesleniş Konuşmasında Koronavirüse Karşı Bağış İstedi; Sosyal Medyada Kim, Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan hastalıkla mücadele için bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu ve "Kampanyayı şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum" ifadesini kullandı. 

s-645dca01fe1ddc6d4c8c0a66bfa6a09b67e2f2
Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.  Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"İlk ve ortaöğretimde uzaktan öğretim gören öğrencilerimize 8 gb ücretsiz internet imkanı getirdik. Sağlıkçılarımıza 6 milyarlık ilave destekle performans ödemelerini en üst tavandan yapıyoruz. Sağlıkçılarımıza TÜRKSAT üzerinden 100 gb ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Hububat ve sebze başta olmak üzere kendi kendimize yeterlilik üretimimiz yüzde 100'ün üzerindeki. Bakliyat, temizlik malzemesi, yağ gibi üretiminde artış sağladık."

Bağış kampanyası başlatıldı.

s-70fac3d9f0eea859a37af044e420c92cccb31f
Erdoğan, STK'ların ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını biliyoruz diyerek kampanya için şunları aktardı:"Devletin öncülük ettiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na bir yardım hesabı açıldı. Kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza yardım sağlamaktır."

Bakanlar kampanyaya katıldı, Erdoğan 7 aylık maaşını bağışladı.

s-53f40378f3112243ed629d2b05d2fa2955edea
Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açtığını belirtti ve bakanların kampanyaya destek olduğun aktardı:"Bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar maaşlarını bağışlama kararı aldılar. Bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağışı ifade ettiler. Toplamda 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimiz AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz."

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyanın da gündeminde. Bazı yorumlar şöyle

Milli Dayanışma Kampanyası'na 7 Aylık Maaş Desteği! Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ne Kadar Maaş Alıyor?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER