Erdoğan 'Yargının İşine Müdahale Etmek Haddime Değil' Dedi ve Ekledi: 'Demirtaş Gibi Teröristin Hakkını Koruyacak Değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki söylemlere ilişkin, "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil ama Selahattin Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz.

Erdoğan 'Yargının İşine Müdahale Etmek Haddime Değil' Dedi ve Ekledi: 'Demirtaş Gibi Teröristin Hakkını Koruyacak Değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki söylemlere ilişkin, "Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil ama Selahattin Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz. İnanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz." ifadelerini kullandı. 

s-ca38de3b0bee162966e47ddb153eb4a0a39a7e
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğundan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına pek çok konuda konuştu.

'Yasin Börü'nün faili Demirtaş'tır...'

s-d34b54faf8eb63efcd64fd17681526b4a56c2b
"Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil. Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa sözde hakkını koruyacak değiliz, ki böyle bir şey yok. Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Kobani'nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz."

Bir gazetecinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık tartışmalarını gündeme getirmesi üzerine ise Erdoğan şunları söyledi

s-c5127f04c9f0ac7a0f9a6a7d3c67f242ad29f2
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusunda bu bizim derdimiz değil, kendi derdidir. Yaptığı açıklama da cevabı da sulandırılmış bir cevaptır. Eğer aday olacaksa gerçekten düşünüyorsa partisi için de ülkemiz için de isabetli olur."

Erdoğan, Başakşehir futbolcusu Webo'ya yapılan ırkçılık için 'Fransa'daki ırkçı yaklaşımların yeni bir ifadesi' dedi.

Maç Ertelendi! Başakşehir, Paris Saint Germain Maçında Pierre Webo'ya Irkçı İfadeler Kullanan 4. Hakeme Tepki Olarak Sahadan Çekildi "Buradaki bu yaklaşım asla affedilemez. Nitekim ben de dün akşam bununla ilgili Twitter hesabımdan açıklamalarımı yaptım. Gerek parti sözcümüz gerek aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz açıklamalarımızı yaptık. Bu duruşu aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.Dün akşam Başakşehir çok kararlı bir duruş sergiledi ve sahadan çekilmeleri, Romen hakemi almalarına rağmen arkadaşlar direndiler, 'bizim için yeterli olmaz' dediler. Hakemlerin dördünün de değiştirilmesi kararı verildi. Tabi burada Demba Ba falan çok kararlı durdular. Bu kararlı duruş sonrasında da bu akşama alındı maç.Fransa ırkçı yaklaşımların yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki bu akşamki maç suhuletle devam eder."

Okuyabileceğiniz diğer haberler

Dev Şirketin CEO'sundan İnanılmaz Hediye! 1 Milyar Sterlinlik Hissesini 74 Personeline Dağıttı - Kendisini Götürmeyen Taksiyi Çaldı: 'Beni Götürmediler Ben de Kendimi Götürdüm' - Bakan Koca Fatih Altaylı'ya Konuştu: 'Çin Aşısını Beğenmezsek Ödeme Yapmayacağız'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER