Ermenilere Yönelik Sözleri Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Murat Övüç Beraat Etti

Sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Ermenilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Murat Övüç beraat etti.

Ermenilere Yönelik Sözleri Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Murat Övüç Beraat Etti

Sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Ermenilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Murat Övüç beraat etti. Övüç, "Sözlerim Kim Kardashian'a yöneliktir" dedi.

s-3ebc3f68a15ab4f6c78694c50362fdd6e14dac
Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, hakkında "Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında hakim karşısına çıktı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Murat Övüç, avukatı ve müşteki Simon Çekem katıldı.

"Suçlamaları kabul etmiyorum"

s-a2c7b4014cce5c09d377198d4cac2987e5ec89
Duruşmada savunma yapan Murat Övüç, "Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye'deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlıya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Beraat etti

s-b8f8ff4c451dd496738819f80d55918ac59cc3
Müşteki Simon Çekem ise, "Sanık, 'Pis Ermeniler' şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.Mahkeme heyeti açılan davada sanığın üstüne atılı suçla ilgili kastın bulunmadığına yer vererek, Murat Övüç'ün beraatine karar verdi. AKP'den Kabine Değişikliği Açıklaması: 'Cumhurbaşkanı Yeni Bir Düzenlemeye Gidecektir' - Danimarka'da Hayat 6 Nisan'da Korona Karnesiyle Normala Dönecek - Akşener, İstanbul Sözleşmesi Üzerinden AKP'yi Topa Tuttu: '7 Yaşındaki Kızlarımızı Evlendirmeyi Seçtiler'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER