Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Mesut Yılmaz için, saat 12.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.Tören nedeniyle erken saatlerden itibaren cami ve çevresinde yo.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı.

s-825ce4e0eb062e0cb81180b71e59e56a1cf1c5
Mesut Yılmaz için, saat 12.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.Tören nedeniyle erken saatlerden itibaren cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı polislerin omzunda camiye getirildi.

s-5028c98523c9e2eb89c8f3ffe4a0fa08965edf
Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz taziyeleri kabul ederken, polisler de naaşın başında saygı nöbeti tuttu.

Yakınları ve sevenleri Yılmaz'ın naaşının başına gelerek dua etti.

s-2184e0fcd830fc385ba55f8e314bf250debc1e

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:
''Başbakanımızı cenaze namazını ifa ile birlikte ebediyete uğurluyoruz. Rabbim taksiratını affetsin. Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki şu an musallada Mesut Bey’i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz.İzmir açıklarında meydana gelen olay hepimiz için malum 1000’e yakın yaralımız, 50’ye yakın ölenimiz var. Nerede, nasıl olacak belli değil. Tüm mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecek gibi dünyaya her an ölecek gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Mesut Bey’in de mekanı cennet olsun. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Birlik, beraberliğimiz en büyük zenginliğimiz olacaktır. Milletimize başsağlığı diliyorum.''

Ayrıca bakınız

Yumruklu Saldırıya Uğradı, Yüce Divan'da Yargılandı: Üç Kez Başbakanlık Yapan Mesut Yılmaz'ın Siyasi Hayatı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER