Eski Kanada Milliyetçi Partisi liderine hapis cezası

Kanada’nın Saskatchewan eyaletine bağlı Estevan şehrindeki King's Bench Mahkemesi’nde görülen davada yargıç Neil Robertson, sanık Travis Patron'u kasten Yahudilere karşı nefreti teşvikten bir yıl hapse mahkum etti. Travis Patron, cezanın sona ermesinden itibaren bir yıl boyunca Ya.

Eski Kanada Milliyetçi Partisi liderine hapis cezası


Kanada’nın Saskatchewan eyaletine bağlı Estevan şehrindeki King's Bench Mahkemesi’nde görülen davada yargıç Neil Robertson, sanık Travis Patron'u kasten Yahudilere karşı nefreti teşvikten bir yıl hapse mahkum etti.

Travis Patron, cezanın sona ermesinden itibaren bir yıl boyunca Yahudi halkı hakkında sosyal medyada paylaşım yapmaktan da men edildi.

5 ay sonra tahliye edilecek

Yargıç Robertson, Patron’un gözaltında geçirdiği süreyi cezasından düşerek 5 ay sonra tahliyesine hükmetti.

Travis Patron, 2019'da göçmen karşıtı görüşleri destekleyen Kanada Milliyetçi Partisi'ni kurmuş, savunduğu fikirler nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle parti feshedilerek kapatılmıştı.

Yahudileri "asalak kabile" olarak tanımlamıştı

Patron, 2019'da sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, medyayı ve Kanada Merkez Bankasını kontrol ettiğini öne sürdüğü Yahudileri "asalak kabile" olarak tanımlamış ve "Yapmamız gereken, belki de her şeyden çok, bu insanları ülkemizden kesin olarak çıkarmak" demişti.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, "Simon Wiesenthal Dostları Merkezi" isimli Yahudi kuruluşunun şikayeti üzerine Patron hakkında soruşturma başlatılmıştı. Savunma yapan Patron, suçlu bulunmuştu.

Kanadalı Müslümanlardan 1 milyar dolarlık bağış kampanyası

Japonya ve Kanada istihbarat anlaşmasını müzakere edecek

Kanada'dan, İran Devrim Muhafızlarına 'sonsuza kadar kalıcı' yasak

Kanada'da 407 askeri personel, 'aşı' sebebiyle ihraç edildi

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER