Etiyopya'dan İrlanda'ya çağrı: Düşmanca tavırlara son verin

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, İrlanda'nın ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vermeye çalıştığını açıklayarak, bunu hem BMGK'de hem de Avrupa Birliği (AB) nezdinde devam ettirdiğini bildirdi. İrlanda'nın isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ni (TPLF) cesa.

Etiyopya'dan İrlanda'ya çağrı: Düşmanca tavırlara son verin

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, İrlanda'nın ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vermeye çalıştığını açıklayarak, bunu hem BMGK'de hem de Avrupa Birliği (AB) nezdinde devam ettirdiğini bildirdi.

İrlanda'nın isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ni (TPLF) cesaretlendirdiği kaydedilen açıklamada, İrlanda hükümetine Etiyopya'ya karşı daha fazla düşmanca tavır sergilemekten kaçınması çağrısı yapıldı.

4 İrlandalı diplomat Etiyopya'dam sınır dışı edilmişti

Etiyopya, 2021 sonunda İrlanda'nın 4 diplomatını gerekçe göstermeden sınır dışı etmişti.

Etiyopya ile TPLF arasında Afrika Birliği (AfB) ara buluculuğunda geçen hafta yapılması planlanan barış müzakereleri ertelenmişti. Addis Ababa hükümeti ve TPLF, mevcut çatışmanın barışçıl çözümü için AfB'nin barış müzakereleri teklifini kabul etmişti. Heyetlerin 2 yıl aradan sonra ilk kez 8 Ekim'de Güney Afrika'da buluşması planlanıyordu.

Etiyopya'da ordu ile TPLF arasında Kasım 2020'de başlayan çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne, yüz binlerin evini terk etmesine neden oldu.

AB'den Eritre'ye 'Etiyopya' uyarısı

 

Etiyopya, isyancılarla müzakereye şart koşmadı

 

Etiyopya'da çatışmaların bitmesi için müzakere heyeti kuruldu

 

İrlanda'da benzin istasyonunda patlama: 7 kişi öldü

 

Mısır yüklü "Navi-Star" gemisi İrlanda'ya hareket etti

 

İrlanda, Instagram'a 400 milyon dolar ceza kesti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER