Fahrettin Koca'dan Bayram Mesajı: 'Sağlıkta Çözülemeyecek Sorun Yok'

Kovid-19 aşısında hatırlatma dozu önerisi Kovid-19'un yeniden gündeme gelmeye başladığına, Omicron varyantına bağlı vakaların başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğine vurgu yapan Koca, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisinin azaldığını.

Fahrettin Koca'dan Bayram Mesajı: 'Sağlıkta Çözülemeyecek Sorun Yok'
s-74f33c1abcaa78d7395b742d970d7b569dbd0c

Kovid-19 aşısında hatırlatma dozu önerisi

Kovid-19'un yeniden gündeme gelmeye başladığına, Omicron varyantına bağlı vakaların başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğine vurgu yapan Koca, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisinin azaldığını belirterek şöyle devam etti:'Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilere, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez.'

"İyileştirmeler, 15 Ağustos'ta görülür hale gelecek"

Sağlıkta çözülemeyecek sorununun olmadığının altını çizen Koca, şunları aktardı:'Çareleri ya uygulamaya konuldu veya konulmak üzeredir. Sağlık sistemimiz ve sağlık çalışanlarımız, salgından bu yana ağır şartlarda yıprandı. Arkadaşlarımız için yapılan iyileştirmeler, 15 Ağustos'ta herkesçe gözle görülür hale gelecek. Sizler için de üstümüze düşeni hızla yapıyoruz. Önemli işlerin başında karar, devamında ısrar, neticesinde memnuniyet ve huzur vardır.'Neticeye çok yaklaşıldığını belirten Bakan Koca, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ayrıca bakınız

Doktor Karakaya'nın Cenazesinde İktidar Yuhalamalar ve Alkışlarla Protesto Edildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER