Fatih Altaylı Ahmet Hakan'ı Demirtaş Üzerinden Eleştirdi: 'O Aynı, Değişen Senin Patronun ve Görevin'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a isim vermeden yanıt verdi. Demirtaş'ın değişmediğini ifade eden Altaylı, "İyi de sayın yazar, sen de aynı Demirtaş’la bağlama çalıp, türkü söylüyordun.

Fatih Altaylı Ahmet Hakan'ı Demirtaş Üzerinden Eleştirdi: 'O Aynı, Değişen Senin Patronun ve Görevin'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a isim vermeden yanıt verdi. Demirtaş'ın değişmediğini ifade eden Altaylı, "İyi de sayın yazar, sen de aynı Demirtaş’la bağlama çalıp, türkü söylüyordun. Değişen tek şey senin patronun ve senin görevin" dedi.

s-cba9d1b7bcbd1248b4b65ad5e1f2e51dc906c2
Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ilişkin yorumlarını eleştirdi. Altaylı, Hakan'ın Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabının okuma tiyatrosuna katılan kişiler üzerinden CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni terörle bağlantılı göstermeye çalıştığını söyledi.

"İnce, dostane yorumlar yapıyor"

s-0279c86ec4b59420506f456576091265d04b3a
Fatih Altaylı'nın bugün Habertürk'te yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:
"Hürriyet yazarı arkadaşımız, CHP ve İmamoğlu’nu terör bağlantılı göstermek için ince ince dostane yorumlar yapıyor. CHP yöneticilerinin eşleri ve kadın CHP yöneticileri Demirtaş’ın metinlerinden oluşan bir tiyatro oyununu izlemeye gitmişler. Burada maksat belli. CHP terör ile arasına mesafe falan koymuyor” diyor ama bunu sinsi bir çakallıkla, moda tabiriyle sübliminal bir biçimde hallediyor. İyi de sayın yazar, sen de aynı Demirtaş’la bağlama çalıp, türkü söylüyordun. Demirtaş o gün neyse bugün de o. Değişen tek şey senin patronun ve senin görevin."

Selahattin Demirtaş'ın "Devran" isimli kitabından uyarlanan tiyatroyu izlemişlerdi

s-40f5086d7948ad95fba4f14dbdef4bd69af9e4
Demirtaş'ın Devran kitabının okuma tiyatrosuna HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu gibi isimlerin katılması eleştirilmişti.

Ahmet Hakan oyuna katılan isimleri köşesine taşımıştı

s-c3c2e670082e36c208aecc1f8748912164e9dc
Ahmet Hakan, "Dilek, Selvi ve Canan hanımların Demirtaş’la dayanışma fotoğrafına dair" başlıklı yazısında tiyatroyu izleyen isimleri ele almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:
"Tiyatro vesilesiyle bir araya gelen bu isimler, bundan beş ay önce de bir buluşma gerçekleştirmişlerdi. O buluşmanın bir vesilesi yoktu. Yemek yenmiş, karşılıklı hediyeleşmeler falan olmuştu. Buradan çıkardığım sonuç şu: Demek ki düzensiz aralıklarla da olsa bu isimler buluşuyorlar ve buluşacaklar. İyi ama bu buluşmaların bir siyasi anlamı, bir siyasi mesajı, bir siyasi kaygısı yok mu? Olmaz olur mu? Tabii ki var. CHP, oy açısından büyük ihtiyaç duyduğu HDP’ye parti olarak çiçek uzatamıyor. Demek ki bu görevi Dilek Hanım, Selvi Hanım ve Canan Hanım üstlenmiş durumda. Selvi Hanım, Canan Hanım, Dilek Hanım... Bu üç isim, CHP’nin HDP’yi ittifak içinde tutma politikasının ve diplomasisinin yumuşak gücü haline geldi gibi... Bu üç ismin Başak Hanım’la her buluşması, HDP’yi ittifak içinde tutma azminin bir göstergesi... Görebildiğim kadarıyla HDP de mesajı alıp kabul etmiş gibi..."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER