Fatih Altaylı'nın 'Cahil' Dediği Nagehan Alçı: 'Kabalık Görmeye Alışığım'

Nagehan Alçı, türküyle ilgili yazısına "cehalet" diyen Fatih Altaylı'ya yanıt verdi.  Habertürk yazarı Negehan Alçı, 21 Nisan'da kaleme aldığı yazısında türkülerin artık Türk toplumuna hitap etmediğini savundu.

Fatih Altaylı'nın 'Cahil' Dediği Nagehan Alçı: 'Kabalık Görmeye Alışığım'

Nagehan Alçı, türküyle ilgili yazısına "cehalet" diyen Fatih Altaylı'ya yanıt verdi. 

s-ab6ab4e8fb244502fbdb86b5daa9fd262f35ec
Habertürk yazarı Negehan Alçı, 21 Nisan'da kaleme aldığı yazısında türkülerin artık Türk toplumuna hitap etmediğini savundu. Alçı yeni türküler üretmeyi de "daktilo veya teyp fabrikası kurmaya" benzetti.

"Sözleri ciddi bir cehalet"

s-13bb3d500dd7e35016cf458e08cc88d3896662
Habertürk'ün bir diğer yazarı Fatih Altaylı, Nagehan Alçı'nın türküler hakkında yazdıkların eleştirdi. Altaylı dünkü yazısında "Ben Nagehan Alçı’nın geçenlerde yazdığı bir yazıya takılıp kaldım.Türkü formunun artık bittiğini, türkü yazmanın ya da derlemenin bilgisayar çağında hala daktilo kullanmaya benzediğini iddia ettiği yazısına. Alçı böyle manasız bir yazı kaleme alacağına, “Kardeşim ben türkü sevmem. Türkü bana köylülüğü hatırlatıyor. Ben köylülük sevmem” deseydi söylediklerini kişisel bir beğeni olarak düşünüp tek kelime edemezdik. Ama “Türkü çağdışıdır” anlamına gelen sözleri ciddi bir cehalettir.Türkü çağdışı falan değildir"dedi.

Alçı: "Nezaketsizlik ve kabalık"

s-945541a4f18f33b653fffe69aee6ec87f75637
Nagehan Alçı, bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği yazısında Fatih Altaylı'ya da tek cümleyle yanıt verdi:
"Sonuç olarak taraflı tarafsız herkesin uzlaştığı bir konu var ki Ekrem İmamoğlu o yayında bana nezaketli davranmadı. Gerçi ben bir kadın olarak sık sık cinsiyetçi nezaketsizlik ve kabalık görmeye Fatih Altaylı’dan da alışığım ama açıkçası Ekrem Bey’den bu tavrı beklemezdim."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER