Fatih Portakal'dan Erdoğan'a: 'İnsanlar Sizin İstediğiniz İstikamette mi Düşünmek Zorunda, Biz Koyun muyuz?'

FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'HerŞeyÇokGüzelOlacak' paylaşımı yapan kişileri eleştirmesine tepki gösterdi.

Fatih Portakal'dan Erdoğan'a: 'İnsanlar Sizin İstediğiniz İstikamette mi Düşünmek Zorunda, Biz Koyun muyuz?'

FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'HerŞeyÇokGüzelOlacak' paylaşımı yapan kişileri eleştirmesine tepki gösterdi. Portakal, açıklamasında 'Siz anayasaya göre hareket etmek zorundasınız, bizi biat ettiremezsiniz, biz yurttaşız' ifadelerini kullandı. 

Fatih Portakal, bu akşam canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sözlerinden dolayı tepki gösterdi.

s-0335bdc1131873ea724ef1174926550e9d3cacPortakal “Siz ülkenin sorunlarını çözmek için geldiniz. Siz sizi destekleyenlerin de, desteklemeyenlerin de sorunlarını çözeceksiniz. Çünkü siz Türkiye’nin hükümetisiniz. Yani sorunu çözdünüz diye insanlar size biat etmek zorundalar mı?" ifadelerini kullandı.

Portakal sözlerini 'Biz koyun muyuz? Biz bilinçli yurttaşlarız' şeklinde sürdürdü.

Portakal sözlerini 'Biz koyun muyuz? Biz bilinçli yurttaşlarız' şeklinde sürdürdü.Portakal sözlerini 'Biz koyun muyuz? Biz bilinçli yurttaşlarız' şeklinde sürdürdü.
"İnsanlar sizin istediğiniz istikamette mi oy vermek zorunda veya sizin istediğiniz istikamette mi düşünmek zorunda? Böyle bir şey olabilir mi? Biz koyun muyuz? Biz insanız insan, biz yurttaşız. Bilinçli ve sorgulayan yurttaşlarız.Biz iyiyi kötüden, kötüyü iyiden ayrılabilecek zekaya ve kültüre sahip insanlarız. Herkesin kendi bakış açısı var. Siz sadece ve sadece kendinize biat isteyen insanlar arıyorsunuz. Hayır, biz yurttaşız bilinçli yurttaşız. Bu yüzden anayasaya göre hareket etmek zorundasınız. Biz anayasaya göre sosyal devletin yurttaşlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yurttaşlarıyız. Bizi kendinize biat ettiremezsiniz. Evet seçmeniniz oy verir, üç gün sonra karar değiştirir size verenler başkasına verir. Ama biz biat etmeyiz, biz yurttaşız."

Ne olmuştu?

s-7a5ce7eb702d016fc7684ec1fb2d5112afb219Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı iftar etkinliğinde 'her şey çok güzel olacak' mesajını paylaşan sanatçılar için şu sözleri kullanmıştı:
"Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?"

Erdoğan ayrıca statlardaki sloganlar içinde 'Hepsi kayda giriyor' ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan Tribünlere 'Her Şey Çok Güzel Olacak' Mesajı: 'Hepsi Kayda Giriyor'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER