Finlandiya NATO'ya Başvuracağını Açıkladı

İsveç hükümetinin de gelecek hafta içinde benzer bir kararı açıklaması bekleniyor. NATO ile şu ana kadar iyi komşuluk ilişkileri sürdüren ancak tarafsızlık politikası nedeniyle herhangi bir askeri ittifakın üyesi olmayan iki ülke Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası bu poli.

Finlandiya NATO'ya Başvuracağını Açıkladı
s-47d5b03737072dbf2f46d9ff80e83637e22d7a

İsveç hükümetinin de gelecek hafta içinde benzer bir kararı açıklaması bekleniyor.

NATO ile şu ana kadar iyi komşuluk ilişkileri sürdüren ancak tarafsızlık politikası nedeniyle herhangi bir askeri ittifakın üyesi olmayan iki ülke Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası bu politikayı değiştirme sinyali vermişti. Finlandiya geçen hafta askeri tarafsızlık politikasını sona erdirerek NATO'ya katılma başvurusu yapma kararı aldıklarını açıklamıştı.Söz konusu iki ülkenin NATO'ya katılabilmesi için kendi parlamentolarının yanı sıra İttifak üyesi 30 ülkenin de onay vermesi gerekiyor.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine karşı

Rusya 1300 km'lik sınırı paylaştığı komşusu Finlandiya'nın NATO üyeliği planlarına tepkili. Türkiye'nin de İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumsuz yaklaşması İttifak içinde tartışma yaratmıştı.

Erdoğan'ın 'İsveç ve Finlandiya' Çıkışı Batı'da Nasıl Yankılandı?

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşları ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'olumlu bakmayız' açıklaması sonrası Berlin'de bir araya gelmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER