Fırça Sopasıyla Köpeği Dövmüş, Adli Kontrolle Özgürlük Bırakılmıştı: 4 Bin Lira Para Cezasına Çarptırıldı

Manisa Alaşehir'de, bir sokak köpeğine ayakkabısını fırlatıp, fırça sapıyla dövdüğü için gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin peşinde adli kontrol şartıyla bağımsızlık bırakılan kişiye toplam 4 bin 495 lira para cezası verildi. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ya.

Fırça Sopasıyla Köpeği Dövmüş, Adli Kontrolle Özgürlük Bırakılmıştı: 4 Bin Lira Para Cezasına Çarptırıldı

Manisa Alaşehir'de, bir sokak köpeğine ayakkabısını fırlatıp, fırça sapıyla dövdüğü için gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin peşinde adli kontrol şartıyla bağımsızlık bırakılan kişiye toplam 4 bin 495 lira para cezası verildi.

s-661ffb55e95e97549eb1388fe36a4da44cbb9b
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan ve mobilya mağazası işleten Hüseyin A.'nın bir köpeği dövdüğü video sosyal medyada yayılmış ve tepki toplamıştı.

Gözaltına alınıp bağımsızlık bırakılmıştı

s-96a4b72ddcd5a88368cace98524880b7639147
Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılırken, ihbar üstüne durum yerine dışarı giden polis, Hüseyin A.'yı gözaltına aldı. Hüseyin A.'nın bıçakla üzerine yürüdüğü kasap Mehmet Ayoğlu, polise şikayetçi oldu. Köpeği yoldan geçenlere sürekli olarak havlayıp, saldırdığı için dövdüğünü ileri süren Hüseyin A.'ya polisteki işlemlerinin gerisinde ilgili kurumlardan toplam 4 bin 495 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Manisa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

s-dd663ef9da9b38805a602f3ac94d8a26e70bfb
"Cadde köpeğine yapılan fena muamelede bulunan Hüseyin A., İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanıp, mahkemeye sevk edilmiş, mahkemece adli teftiş şartıyla hür bırakılmıştır. Hüseyin A.'ya Alaşehir Kaymakamlığı tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet etmekten 3 bin 156 TL, Doğa Koruma ve Milli Parklar Alan Müdürlüğü göre 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14/a maddesini 'Hayvanlara kasten kötü davranmak, zalim ve acımasızca operasyon yerine getirmek, dayak atmak, aç ve susuz bırakmak, fazla soğuğa ve sıcağa maruz ele vermek, bakımlarını dikkatsizlik etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasaktır' maddesi uyarınca 947 TL, Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü göre 392 TL para cezası uygulanmıştır.''

Önce ayakkabı fırlatmış daha sonra da dövmüştü

Elindeki Fırça Sopasıyla Vicdansızca Köpek Döven Birey Tepki Gösteren Esnafa da Bıçak Çekti Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşamış ve mobilya mağazası işleten Hüseyin A. (41), 1 Haziran'da saat 17.00 sıralarında Soğuksu Mahallesi Sevgi Yolu'nda, bir sokak köpeğine ayakkabısını fırlatmış ardındaki da bir restoranın önündeki motosikletlerin arkasına kaçıp saklanan köpeği, elindeki tahta fırça sapıyla dövmüştü.Zavallı hayvan acı içinde bağırıp, kaçarak canını kurtarmış, çevredeki bazı hayvanseverler de Hüseyin A.'ya tepki gösterip, önlemek istemişti.

Kendisini uyaran bir esnafa ise bıçak çekmişti

s-fa9372f1a19c05a6ff88a51c76aaf7ae91452f
Hüseyin A., "Ne yapıyorsun sen?" diyerek kendisine tepki gösteren kasap Mehmet Ayoğlu'nun (64) üstüne yürüyüp, cebinden çıkardığı bıçakla saldırmak istemişti. Çevredeki diğer esnaf araya girip, Hüseyin A.'yı sakinleştirmeye çalışmıştı. Çevredekiler bir yanlamasına durumu polise bildirirken, bir yanlamasına da o anları cep telefonları ile görüntülemişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER