Floyd'un öldürülmesine karşı protestolar Beyaz Saray önüne taşındı

ABD'nin Minnesota eyaletine ast Minneapolis polis departmanında görevli memur Derek Chauvin'in diziyle boynuna bastırarak öldürdüğü siyahi genç George Floyd cinayeti ardından başlayan protesto gösterileri Beyaz Saray'a sıçradı.

Floyd'un öldürülmesine karşı protestolar Beyaz Saray önüne taşındı

ABD'nin Minnesota eyaletine ast Minneapolis polis departmanında görevli memur Derek Chauvin'in diziyle boynuna bastırarak öldürdüğü siyahi genç George Floyd cinayeti ardından başlayan protesto gösterileri Beyaz Saray'a sıçradı. Floyd için Washington'da düzenlenen protestoda göstericilerle polis aralarında arbede yaşandı.

BEYAZ SARAY'A YÜRÜMEK İSTEDİLER

Minneapolis kentinde polis, göre boğularak öldürülen George Floyd için ülke genelinde çoğu eyalette düzenlenen protestolar başkent Washington'a sıçrarken, Beyaz Saray'a yürümek isteyen göstericilere polis engel olmak istedi. ABD bakımlı servisi, Beyaz Saray'ın karşısında Lafayette Park'ta bir protestocuyu gözaltına aldı. Lafayette Park'ta toplanan protestocular Beyaz Saray'a yürümek istedi. Polis, 'Terörist' ve 'Katil' polislerini durdur, "vefat etmek istemiyoruz", "yargı yahut rahat değil" sloganları atan yüzlerce göstericinin, Beyaz Saray'ın önündeki La Fayette parkındaki demir parmaklıklara yaklaşmasına müsade vermeyince arbede yaşandı. Duvarları aşmaya çalışan göstericiler, Dar Servis elamanları ile çatıştı ve protestocular Amerikan bayrakları yaktı. Bir protestocu, duvarları aşmaya çalışırken Bakımlı Servis kadar yaka paça gözaltına alındı.

Floyd'un öldürülmesine karşı protestolar Beyaz Saray önüne taşındı

BİR YAĞMACI VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

George Floyd'un öldürülmesinin arkasında başlayan gösterilerin dördüncü gecesinde Minnesota eyaletinde akşam saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Minnesota Valisi Tim Walz, Minneapolis'te şüpheli şekilde bir yağmacının vurularak öldürüldüğünü ve bazı iş yerlerinin protestocular kadar ateşe verildiğini açıkladı. Protestoların şiddetlenmesi üstüne Beyaz Saray'ın tecrit altına alındığı bildirildi. George Floyd'un öldürülmesinin dördüncü gecesinde sürekli gösterilerin gerisinde bütün eyalette sokağa çıkma yasağı duyuru edilerek gösterilerin önüne geçilmeye çalışılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI FREY, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, sokağa çıkma yasağının duyuru edildiğini ve tüm kolluk kuvvetleri, itfaiyeciler ve tıbbi personel ile Minneapolis, St. Paul, Minnesota Halk Güvenliği Departmanı, Minnesota Eyalet Devriyesi veya Minnesota Milli Muhafızları tarafından yetkilendirilen diğer personellerin sokağa çıkma yasağından muaf olduklarını açıkladı. Belediye Başkanı Frey, herkesin gece her tarafında saat 8'den itibaren halka açık yerlerde bulunmasını yasaklayan bir sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve yasağın hafta sonu da uygulanacağını açıkladı.

Floyd'un öldürülmesine karşı protestolar Beyaz Saray önüne taşındı

GÖSTERİLER NEW YORK VE HOUSTON'A SIÇRADI

Protestocular öldürülen George Floyd'un memleketi Houston'da hak seve seve sokaklara döküldü. Göstericiler Houston eyaletinde polisin tutuklanmasının tatmin edici olmadığını gerekçe göstererek sokaklara indi. Protestocular gece her tarafında sokakları ve iş yerlerini ateşe verdi. Şehirde gece boyunca yağmalamalar devam etti.

New York eyaletinde ise göstericilerle polis karşı karşıya geldi. Polis göstericileri biber gazı sıkarak dağıttı. Brooklyn kentinde göstericilerle polis yer yer çatışıyor. Protestolar New York'un bazı bölgelerinde halan devam ediyor.

Floyd'un öldürülmesine karşı protestolar Beyaz Saray önüne taşındı

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER