Fotoğraf Çekeyim Derken Canından Oluyordu: Telefonunu Kurtarmak İçin Vezüv Yanardağı'nın İçine Düşen Turist

Vezüv Yanardağı, MS 79'da patlak vermesi ve Roma kenti Pompeii'yi yok etmesi, kenti ve sakinlerini küle gömmesiyle ünlüdür. Aktif bir yanardağ olarak kabul edilen Vezüv en son 1944'te patladı.

Fotoğraf Çekeyim Derken Canından Oluyordu: Telefonunu Kurtarmak İçin Vezüv Yanardağı'nın İçine Düşen Turist

Vezüv Yanardağı, MS 79'da patlak vermesi ve Roma kenti Pompeii'yi yok etmesi, kenti ve sakinlerini küle gömmesiyle ünlüdür.

Aktif bir yanardağ olarak kabul edilen Vezüv en son 1944'te patladı.

Maryland'den 23 yaşındaki Amerikalı turist, selfie çekerken yanlışlıkla güney İtalya'daki Vezüv Yanardağı'nın kraterine düştükten sonra kurtarıldı.

Baltimore sakini, Philip Carroll olarak tanımlandı ve olayın meydana geldiği Cumartesi günü üç aile üyesiyle ünlü yanardağı ziyaret ediyordu. Vezüv Dağı'nın tepesindeki rehberler üssü olan Presidio Permanente Vesuvio'nun başkanı Paolo Cappelli, NBC News'e Carroll ve ailesinin kısıtlı bir patikadan yanardağın tepesine tırmandığını söyledi.

Cappelli, "Bu aile, 'erişim yok' işaretleri olmasına rağmen turistlere kapalı bir yoldan ilerledi" dedi.

Aile 1.280 metre yüksekliğindeki yanardağa tırmandığında, Carroll bir selfie çekmek için telefonunu çıkardı ve telefonunu yanlışlıkla kratere düşürdü. Telefonunu kurtarmak için de kratere girmeye kalktı.

"Telefonunu kurtarmaya çalıştı, ancak ayağı kaydı ve birkaç metre kraterin içine düştü."

“Düşüşünü durdurmayı başardı ve bir noktada sıkıştı. Neyse ki çok şanslıydı. Duramasa 300 metre kraterin içine düşecekti.”
Presidio Permanente Vesuvio rehberleri, Carroll'u krater kenarının diğer tarafından dürbünle gördü ve uzun bir ip kullanarak onu güvenli bölgeye çekmek için ona yardım etmeye koştu. The Guardian'a göre, İtalyan polisi ve bir dağ kurtarma helikopteri de kurtarmaya yardım etti.

Mucizevi bir şekilde Carroll, düşme kollarında ve sırtında çizikler, morluklar ve kesiklerle kurtuldu.

CNN, Carroll'ın polise göre olay yerinde tedavi gördüğünü ve hastaneye götürülmek istemediğini bildirdi. İki İngiliz turistin de turistlere kapalı olan patikada yürürken görüldüğü bildirildi. Cappelli, kurtarıldıktan sonra Carroll'ın gözaltına alındığını söyledi.Şimdiye kadar, Carroll ve ailesi suçlanmadı. Ancak yerel savcılar şu anda kamu topraklarını işgal etmekle ilgili resmi iddianamelerle devam edip etmemeye karar veriyorlar. Carroll olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Polislerle Adeta Oyun Oynadı: 4 Araba Çalan ve 3 Saatlik Polis Kovalamacasında İki Kez Kaza Yapan Adam

Gladyatörlerin Ölümüne Savaştıkları Kolezyum Hakkında Genel Kültürünüzü Arşa Çıkaracak İlginç Bilgiler

Bir zamanlar gladyatörlerin, suçluların ve aslan...

Bizi Hayata Bağlayan Kan Damarlarımızdan Biri Haline Gelen İnternet Bir Günlüğüne Çökerse Neler Yaşanır?

1 saatimizi bile internetsiz geçiremiyorken tüm ...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER