Fransa'da kısa mesafeli uçuşlar yasaklandı

Fransa, karbon salınımlarını azaltma çabası çerçevesinde, tren ile ulaşma alternatiflerinin bulunduğu yurt içi kısa mesafeli uçuşları yasakladı. Alınan karar çerçevesinde tren ile iki buçuk saatten daha kısa sürede yolculuk yapılabilen rotalarda uçuşlar sona erdirilecek. Yas.

Fransa'da kısa mesafeli uçuşlar yasaklandı

Fransa, karbon salınımlarını azaltma çabası çerçevesinde, tren ile ulaşma alternatiflerinin bulunduğu yurt içi kısa mesafeli uçuşları yasakladı.

Alınan karar çerçevesinde tren ile iki buçuk saatten daha kısa sürede yolculuk yapılabilen rotalarda uçuşlar sona erdirilecek.

Yasağın uygulamaya girmesiyle birlikte Paris ile Nantes, Lyon ve Bordeaux gibi şehirler arasındaki hava yolu ile seyahat neredeyse tamamen ortadan kalkacak. Ancak aktarmalı uçuşlar bundan etkilenmeyecek.

Airlines for Europe (A4E) geçici başkanı Laurent Donceel, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu seyahatlerin yasaklanmasının CO2 salınımı üzerinde etkisi minimum seviyelerde olacaktır. Hükümetlerin bu soruna gerçek ve önemli çözümleri desteklemeleri gerekli" dedi.

Fransa’da 'polen' alarmı

 

Fransa'da 15 yaş altındakilere sosyal medya kısıtlanıyor

 

Fransa'da gösteri yasağı!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER