Fransa'dan Hindistan ile güçlü stratejik ortaklık vurgusu

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna dün başladığı 3 günlük Hindistan ziyareti devam ederken açıklamada bulundu. "Bu, benim Hindistan'a bakan olarak ilk ziyaretim ancak ülkeye ilk ziyaretim değil.

Fransa'dan Hindistan ile güçlü stratejik ortaklık vurgusu

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna dün başladığı 3 günlük Hindistan ziyareti devam ederken açıklamada bulundu.

"Bu, benim Hindistan'a bakan olarak ilk ziyaretim ancak ülkeye ilk ziyaretim değil. Bakan olarak Asya bölgesine ilk ziyaretimde Hindistan'ı seçmek istedim."

ANI'de yer alan habere göre, Colonna, ilk ziyaretinde Hindistan'ı seçmesinin nedeninin, iki ülke arasında son 25 yıldır süren güçlü stratejik ortaklık olduğunu söyledi.

"Küresel meselelerde de birlikte çalışıyoruz"

Fransız Bakan, ülkesi ile Hindistan'ın sadece savunma ve güvenlik konularında değil, aynı zamanda küresel meselelerde de birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Colonna, ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Hindistan Başbakan Modi arasında yakın zamanda görüşmenin yapılabileceğini dile getirdi.

Başbakan Modi ve Hint mevkidaşıyla görüşerek ikili, bölgesel ve uluslararası gündemleri ele alması beklenen Colonna, yarın sanayicilerle temaslar kurmak ve saha ziyaretleri için Mumbai'ye gidecek.

Fransa'da yardımlı intihar ve ötenazi tartışmaları

 

Fransa, Kraliçe için bayraklarını indirmeyi reddetti

 

Hindistan Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırabilir

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER