Fransa'nın Maskelerine El Koyan ABD Yine Sahnede: Küba'ya Solunum Cihazı Ambargosu

Daha önce Fransa'ya gidecek maskelere el koyan ABD, bu sefer de koronavirüs için Küba'ya gidecek solunum cihazlarının ülkeye ulaşımını engelledi. Küba’yla iş yapmayı kabul eden İsviçreli iki firmayı satın alan Amerikan şirketi, Havana’yla ticareti askıya aldı. Independent T.

Fransa'nın Maskelerine El Koyan ABD Yine Sahnede: Küba'ya Solunum Cihazı Ambargosu

Daha önce Fransa'ya gidecek maskelere el koyan ABD, bu sefer de koronavirüs için Küba'ya gidecek solunum cihazlarının ülkeye ulaşımını engelledi. Küba’yla iş yapmayı kabul eden İsviçreli iki firmayı satın alan Amerikan şirketi, Havana’yla ticareti askıya aldı.

s-d06de90ce16d97e0344755fae70c986aa11157
Independent Türkçe'nin Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin resmi yayın organı olan Granma sitesine dayandırdığı habere göre, ülkenin sağlık kurumu solunum cihazı almak için IMTMedical AG ve Acutronic adlı şirketlerle anlaşmaya varmıştı.

Ancak Amerikalı Vyaire Medical Inc. adlı firma, söz konusu iki şirketi satın aldıktan sonra sevkıyat işlemlerini durdurdu.

s-adb9a8b7fad78cf18e85fc6d74fc7812d5bf98
Küba Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika ve Karayipler Direktörü Eugenio Martniez Enriquez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, daha önce varılan anlaşmanın askıya alındığını duyurdu.

Enriquez ayrıca, uygulanan “abluka” nedeniyle Küba’nın ABD’li firmalardan ilaç satın almasının engellendiğini belirtti.

s-ad5d4902e0cdaeeaafa2158f98b15605561625
Bu gelişmenin ABD’nin salgın sırasında Küba’ya yönelik tek engelleme çabası olmadığı ifade ediliyor.Anlaşmayı askıya alma kararından yalnızca iki gün önce Küba hükümeti, ülkenin Kovid-19’la mücadelesi için gerekli olan ve Çinli Alibaba kuruluşu tarafından gönderilen tıbbi teçhizat bağışının ulaştırılmasının ABD tarafından engellendiğini belirterek bu müdahaleyi kınamıştı.

ABD daha önce de Fransa'nın aldığı maskelere el koymuştu...

Fransız Yetkililer: 'Çin'den Satın Aldığımız Maskelere, Üç Kat Fazlasını Ödeyen Amerikalılar El Koydu'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER