Geçen Yıl Merkez Bankası Başkanlığı Görevinden Alınan Naci Ağbal'ın Yeni Görevi Belli Oldu

Aksa Enerji, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirim ile yönetim kurulu başkan yardımcılığına Naci Ağbal'ın sunulacağını açıklamıştı.

Geçen Yıl Merkez Bankası Başkanlığı Görevinden Alınan Naci Ağbal'ın Yeni Görevi Belli Oldu

Aksa Enerji, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirim ile yönetim kurulu başkan yardımcılığına Naci Ağbal'ın sunulacağını açıklamıştı. Bugün de genel kurulda oylamaya sunuldu.

Aksa Enerji Üretim A.Ş. (AKSEN) şirketi halka açık borsada işlem gören bir şirket olarak önemli değişiklikleri KAP'a bildirmekle yükümlü olduğundan dün 2021 Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevine Tülay Kazancı yerine, Naci Ağbal'ın sunulmasına karar verildiğini açıkladı. Kaynak: KAPBugün de yapılan genel kurul sonucunda Sermaye Piyasası mevzuatı, TTK ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Naci Ağbal ile birlikte Şaban Cemil Kazancı, Ahmet Serdar Nişli, Ömer Muzaffer Baktır ve Korkut Öztürkmen ile bağımsız olarak da Murat Yeşilyurt, Halit Haydar Yıldız ve İlhan Helvacı'nın üç yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeleri olarak atanmaları 1.010.560.067 kabul oyu alırken, 800.272 ret oyu alarak oy çokluğu ile kabul edildi. Kaynak: KAP

2020 yılı 7 Kasım'da Murat Uysal görevden alınarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görev Naci Ağbal'a verilmişti.

Ertesi gün 8 Kasım 2020 Pazar gecesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram'dan yaptığı bir açıklama ile bakanlık görevinden ayrılmıştı. Berat Albayrak'ın yerine günler sonra Lütfi Elvan atanmıştı.

Berat Albayrak İstifa Ettiğini Duyurdu

Ağbal, göreve geldikten sonra ilk toplantıda 475 baz puan, ikinci toplantıda 200 baz puan ve 5. son toplantısında da 200 baz puan faiz artırımları yaparak Kasım 2020'de %10,25 olan politika faizini Mart 2021'de yüzde 19 seviyesine çıkarmıştı.

Ağbal, 132 gün görev yaparken, son faiz artırımı yaptığı 18 Mart 2021 toplantısının ertesi günü 19 Mart 2021'de geldiği şekilde bir gece Resmi Gazete kararı ile yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun getirildiği açıklanmıştı. Ağbal, görev yaptığı kısa sürede özellikle Merkez Bankası'nın iletişim politikasını önceliklendirmiş, parasal genişlemede TL'nin değer kazanmasına yönelik bir sıkılaştırmaya gitmiş ve para politikasında sadeleşme adımları atmıştı. '128 milyar dolar' sorusuna sebep sebep olan rezervlerdeki eksilme ile ilgili araştırma yapılması talimatı verdiği de kulislerde uzun süre iddia edilmişti. 64. ve 65. hükümetlerde Maliye Bakanlığı yapan Ağbal, 2018'de de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine getirilmişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Merkez Bankası’nda Kıyım Yaşanıyor İddiası: 128 Milyar Doları Araştıran Müfettişler Gönderiliyor mu?

128 Milyar Dolar Yeniden Gündemde: Berat Albayrak'ın Kazandığı Dava Sonrası Video Görüntüler Var İddiası!

Yeniden alevlenen '128 milyar dolar' tartışması ...

'Ağbal'ın Görevden Alınacağını Bilenler Döviz Topladı' İddiası Gündemde: 'Vurguna Zemin Hazırlamışlar'

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Merkez...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER