Geçtiğimiz Hafta İlk Kez Görüntülenmişti: Nesli Tehlikede Olan Balık Baykuşu Avcılar Tarafından Öldürüldü

Hatay'da, geçtiğimiz hafta ilk kez görüntülenen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşısında karşıya olan balık baykuş, firari avcıların kurbanı oldu. Tüfekle vurularak yaralanmış halde yer alan balık baykuş, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. DHA'nın haberine göre,

Geçtiğimiz Hafta İlk Kez Görüntülenmişti: Nesli Tehlikede Olan Balık Baykuşu Avcılar Tarafından Öldürüldü

Hatay'da, geçtiğimiz hafta ilk kez görüntülenen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşısında karşıya olan balık baykuş, firari avcıların kurbanı oldu. Tüfekle vurularak yaralanmış halde yer alan balık baykuş, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

s-11f6f7cdb3aa765d465aafaa82ffd673bc4a84
DHA'nın haberine göre, Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan geçtiğimiz hafta Samandağ ilçesinin Yaylıcı mevkisinde, öncelikle görülen 'balık baykuş'u görüntüledi. Hatay'da görülen 370’inci nesil olarak kaydedilen balık baykuşu önceki gün zarar görmüş halde bulundu.

Firari avcılar tarafından buludu

s-88ab782352ae97dc7954bf726f39d6286a8289
Kaçak avlanan avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirlenen kuş, Doğa Koruma ve Ulusal Parklar Şubesi Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Türkiye'de ender görülen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 'balık baykuş'u yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

"Ülkenin en nadir baykuş türü"

s-8bbf3528af5e586d3e96625fdcf7e03c3ef800
Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, balık baykuşunun Türkiye ve alan doğal yaşamı için fazla kayda değer bir data olarak kaydedildiğini belirterek, "Çok üzgünüm çok. Cümle kurarken bile böylece zorlanıyorum. Vücudunda av yaraları bulunan bu nadir canlı, kaçak ava kurban gitti" dedi.Subaşı Kuş Kelebek ve Gözlem Derneği Başkanı Ali Atahan da Hatay'da öncelikle görüntülenen balık baykuşun ülkenin en nadir baykuş türü olduğunu, ölümüne fazla üzüldüğünü söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER