Gelir Filistin'de Bir Hastaneye Bağışlanacak: Banksy'nin Üç Parçalı Eseri 2,2 Milyon Sterline Satıldı

Daha önce İsrail devletine karşı Filistin'e desteğini eserleriyle açıklayan Banksy, bu sefer de üç eserini 2,2 milyon sterline sattı.

Gelir Filistin'de Bir Hastaneye Bağışlanacak: Banksy'nin Üç Parçalı Eseri 2,2 Milyon Sterline Satıldı

Daha önce İsrail devletine karşı Filistin'e desteğini eserleriyle açıklayan Banksy, bu sefer de üç eserini 2,2 milyon sterline sattı. Banksy satıştan elde edilen geliri Filistin'in Beytüllahim kentindeki bir hastaneye bağışlayacak. 

s-98bf1ef7557ce5d87acdea19313e7fe9c94c6f
Banksy’nin romantik dönem deniz manzarası gibi görünen ancak kıyıya vuran can yelekleriyle beklenmedik bir etki yaratan ‘Akdeniz Manzarası 2017’ adlı üç parçalı tablosu İngiltere’nin başkenti Londra’da Sotheby’s’de açık artırmaya çıkarıldı.

Tablolara 800 bin ile 1.2 milyon sterlin arasında fiyat biçildi.

s-88e56e9e089e40e87aedaa1abb137c86bbd8c9
Sputnik'te yer alan habere göre, tablolar ismi açıklamayan iki kişi arasında yaşanan çekişme nedeniyle tam 2.2 milyon sterline satıldı.Sotheby’s, bunun Banksy’nin eserleri için bugüne kadar ödenen ikinci en yüksek tutar olduğunu belirtti.

Banksy, bu tabloları, Batı Şeria’da İsrail ve Filistin'i birbirinden ayıran duvarın hemen karşısında yer alan oteli The Walled Off Hotel (Duvarın arkasındaki otel) için yapmıştı.

Banksy Filistin'deki Çalışmasıyla Döndü: 'Dünyanın En Kötü Manzaralı Oteli; The Walled Off' 2017 yılından bu yana otelin lobisinde asılı duran tablolar, Beytüllahim kentindeki BASR hastanesi yararına satışa çıkarılmıştı.Satıştan elde edilen gelirle, hastaneye akut felç ünitesi ve çocuklar için rehabilitasyon ekipmanları alınması planlanıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER