George Floyd'u Öldüren Polis Memuru Derek Chauvin'in Cezası Belli Oldu!

George Floyd'a şiddet uygulayarak ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcıların 30 yıl mahkumiyet istediği Chauvin, bu cezanın 15 yılını hapiste geçirecek. Daha önce yapılan duruşmalarda jüri tarafından suçlu bulunan eski.

George Floyd'u Öldüren Polis Memuru Derek Chauvin'in Cezası Belli Oldu!

George Floyd'a şiddet uygulayarak ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Savcıların 30 yıl mahkumiyet istediği Chauvin, bu cezanın 15 yılını hapiste geçirecek.

s-8ebd3749dbb40e85a3f2bdc2e2d38845aa5ac4
Daha önce yapılan duruşmalarda jüri tarafından suçlu bulunan eski polis memuru Derek Chauvin'in cezası açıklandı. ürinin 2 ve 3. derece cinayet ile 2. derece adam öldürme ithamlarının tümünden suçlu bulduğu Chauvin 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mart ve Nisan aylarında yapılan ve altı hafta süren ilk duruşmada, jüri üyeleri Chauvin'i ikinci derece, üçüncü derece cinayet ve ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulmuştu.Daha önce kefaletle serbest kalan Chauvin, 20 Nisan'daki duruşmada suçlu bulunduktan sonra kelepçelenip gözaltına alınmıştı. Chauvin, Oak Park Heights'taki cezaevinde tecritte tutuluyordu.Avukatları, jürinin görevi kötüye kullanması nedeniyle Chauvin'in yeniden yargılanmasını istedi. Ancak yargıç bu talebi reddetti.Savcılık ise Chavin'in 30 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"Floyd ailesine başsağlığı dilemek istiyorum"

Karar öncesinde mahkemede ilk kez konuşan Chauvin, "Yasal nedenlerden dolayı tam ifade veremeyeceğini" belirttikten sonra "Floyd ailesine başsağlığı dilemek istediğini" söyledi.Karar duruşmasında, sanık avukatlarının ve savcılığın konuşmasından önce George Floyd'un aile üyeleri söz alarak Floyd'un ölümünün etkileri hakkında konuştu.Floyd'un küçük kızı Gianna, babasını özlediğini, ama "hala anılarında" olduğunu söyledi.George Floyd'un erkek kardeşi Philonise ise Floyd'un ölümünü gösteren videoları gece kabus olarak gördüğünü, Floyd ailesinin "ömür boyu hapse mahkum" olduğunu ve "George'u bir daha asla göremeyeceklerini" söyledi.

Olay günü Cauvin ile birlikte görev yapan diğer polis memurları J Alexander Kueng, Tou Thao ve Thomas Lane ikinci derece kasıtsız cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklıkla suçlanıyor.

s-fdfdf6f98419cd460296f878625416b2b548d5
Floyd'un öldürülmesiyle suçlanan polis memurları Chauvin, Thao, Lane ve KuengÜç eski polisin duruşmasının Mart 2022'de yapılması öngörülüyor.Dört polis memuru ayrıca Geroge Floyd'un sivil haklarını ihlalle de suçlanıyor.

Ne olmuştu?

s-becf102a91a9db8c10949e49b941a7dc5e13b2
Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde gözaltına alındığı sırada, 44 yaşındaki polis memuru Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.Floyd olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı.

Ayrıca bakınız

Tüm Dünyanın Tepki Gösterdiği George Floyd Cinayetinde Yaşanan Olayın Nasıl Gerçekleştiğini Anlatıyoruz - Silahsız Bir Siyahın, George Floyd'un Polis Tarafından Öldürülmesinin Ardından ABD'de Başlayan Irkçılık Protestolarından Çarpıcı Görüntüler AA, BBC Türkçe ve Euronews Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER