George Floyd'un Ailesi Kamera Aleyhinde: 'Onun İçin Yargı İstiyoruz, Çünkü O İyi Birisiydi'

ABD'nin Minneapolis eyaletinde, polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden ve ülkede geniş çaplı protestoların yaşanmasına niçin olan George Floyd'un ailesi birincil kere kameralar karşısına çıktı. Floyd'un eşi Roxie Washington, "Ben çocuğum için ve George için buradayım.

George Floyd'un Ailesi Kamera Aleyhinde: 'Onun İçin Yargı İstiyoruz, Çünkü O İyi Birisiydi'

ABD'nin Minneapolis eyaletinde, polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden ve ülkede geniş çaplı protestoların yaşanmasına niçin olan George Floyd'un ailesi birincil kere kameralar karşısına çıktı. 

Floyd'un eşi Roxie Washington, "Ben çocuğum için ve George için buradayım. Onun için adalet istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi. Diğerleri ne düşünürse düşünsün" dedi. 

s-eef9a8b7fdb3cd0602ef31b34e1b98e6f81ed9
BBC Türkçe'nin haberine kadar, George Floyd'un altı yaşındaki kızı Gianna ve eşi Roxie Washington, Minneapolis'te bir basın toplantısı düzenledi. Washington, toplantıda göz yaşlarını tutmakta zorlandı...

'Ben çocuğum için ve George için buradayım. Onun için yargı istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi'

s-26e435582418a10c139bdb4fd9430cfa3b56ba
Toplantıda, "Bizim elimizden neyi aldığınızı bilmenizi istiyorum" diyen Roxie Washington, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlar günün sonunda eve dönüp aileleriyle birlikte oluyorlar. Fakat Gianna'nın bundan böyle bir babası yok. Onun büyüdüğünü göremeyecek. Mezuniyetine gelemeyecek, düğününde yanında olamayacak.Ben çocuğum için ve George için buradayım. Onun için adalet istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi. Diğerleri ne düşünürse düşünsün."

Otopsi sonucunda George Floyd'un ölüm nedeninin nefes alamaması olduğu saptama edilmişti.

Mahkemeye 'Boğulmaya Dair Belirti Yok' Denilmişti: Bağımsız Otopsi Sonucuna Kadar George Floyd'un Ölüm Nedeni Nefes Alamaması -

Floyd'u ölüme götüren polis şiddetini protesto eden ABD'lilere karşı, hükümet eylemlerin 8. gününde önlemlerini artırdı.

Pentagon George Floyd Eylemlerine Karşı Alarmda: Washington Çevresine Askerler Konuşlandırıldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER