George Floyd'un Ailesine 27 Milyon Dolarlık Tazminat

ABD'nin Minneapolis kenti yönetimi, geçen Mayıs ayında polis tarafından öldürülen siyah kurban George Floyd'un ailesine 27 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti. Polis memuru Derek Chauvin tarafından diziyle boğazına bastırarak Floyd'u öldürmesi görüntülenmiş ve dünya gene.

George Floyd'un Ailesine 27 Milyon Dolarlık Tazminat

ABD'nin Minneapolis kenti yönetimi, geçen Mayıs ayında polis tarafından öldürülen siyah kurban George Floyd'un ailesine 27 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti.

s-d57aadb5e16ec966e333588556d163d6cb98e3
Polis memuru Derek Chauvin tarafından diziyle boğazına bastırarak Floyd'u öldürmesi görüntülenmiş ve dünya genelinde protesto eylemlerini tetiklemişti.Ailenin avukatları, görüntülerin "reddedilemez bir adalet ve değişim talebi" yarattığını söyledi.Bu arada Chauvin'in cinayetten yargılandığı davada jüri seçim süreci devam ediyor.29 Mart'ta başlayacak yargılamada 12 jüri üyesinden altısı belirlendi.

"Polis şiddetinin durması gerektiğine yönelik güçlü bir mesaj"

s-569c6aa171a04c60284fa10669a7198bc1114e
BBC Türkçe'nin haberine göre Minneapolis Belediye Meclisi'nde 27 milyon dolarlık tazminat anlaşması oybirliğiyle kabul edildi.Floyd'un ailesinin başlıca avukatı Ben Crump "Dava öncesinde en büyük miktardaki ölüme sebebiyet davası anlaşmasının bir siyah adam için yapılması Siyah yaşamların da değerli olduğuna ve beyaz olmayanlara yönelik polis şiddetinin durması gerektiğine yönelik güçlü bir mesaj yolladı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

AKP'li Özlem Zengin: 'Melih Bulu Bizim Dostumuz, Arkadaşımızdır' - Bursa'daki Korkunç Kazadan Yara Almadan Kurtulan TIR Şoförü Gözaltında - DSÖ: 335 Milyon Aşı Uygulandı, Aşıdan Dolayı Hiç Kimse Ölmedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER