Georgia'da erken başlayan ara seçimlere rekor katılım

ABD'nin Georgia Eyalet Sekreteri olan Brad Raffensperger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, eyalette başlayan erken oylama işlemlerinde katılımın önceki yıllara kıyasla rekor düzeyde olduğunu ve bazı bölgelerdeki sandıklarda seçmenlerin yarım saatten fazla kuyrukta beklemek durumun.

Georgia'da erken başlayan ara seçimlere rekor katılım

ABD'nin Georgia Eyalet Sekreteri olan Brad Raffensperger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, eyalette başlayan erken oylama işlemlerinde katılımın önceki yıllara kıyasla rekor düzeyde olduğunu ve bazı bölgelerdeki sandıklarda seçmenlerin yarım saatten fazla kuyrukta beklemek durumunda kaldığını belirtti.

Erken başlayan ara seçimler oylaması sırasında oylamaya katılımda geçen yıllara göre yüzde 85'lik artış gerçekleşti.

Raffensperger, pazartesi günü 131 binden fazla seçmenin oy kullandığını ve bu rakamın 2018'deki seçimlerin ilk gününde ise 71 bin civarında olduğunu vurgularken seçimin ikinci gününde de "eyalet genelinde rekor katılımın devam ettiğini" kaydetti.

2020 başkanlık seçimlerinde büyük tartışmaların yaşandığı Georgia eyaletinde, ABD Başkanı Joe Biden oyların yüzde 49,52'sini, eski Başkan Donald Trump ise yüzde 49,23'ünü almıştı. İki aday arasındaki oy farkı yüzde 0,5'ten daha küçük olduğu için oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti.

Biden, yaklaşık 5 milyon oyun elle sayımı tamamlandıktan sonra 12 bin 284 oy farkla Trump'ı geride bırakmıştı.

Yeni seçim yasası, 8 Kasım'daki ara seçimler için Georgia'da şimdiden oy kullanmayı mümkün kılarken eyaletin Demokrat ve Cumhuriyetçi adayları, ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi ve Valilik pozisyonları gibi bir dizi görev için yarışıyor.

Georgia seçimleri ABD ekonomisinin kaderini belirleyecek

 

Georgia'da yeni gelişme: Demokratlar önde

 

Georgia'da sandıklar kapandı, nefesler tutuldu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER