Girit Adası’nda 6.5 büyüklüğünde deprem Tsunami uyarıları yapılıyor

Yunanistan'ın güneyinde yer alan Girit Adası'nda saat 09.17 itibarıyla şiddetli bir deprem meydana geldi.

Girit Adası’nda 6.5 büyüklüğünde deprem Tsunami uyarıları yapılıyor

Yunanistan'ın güneyinde yer alan Girit Adası'nda saat 09.17 itibarıyla şiddetli bir deprem meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise söz konusu depremin büyüklüğünü 6,5 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu.

Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarıları yapılıyor

1 ÖLÜ, 9 YARALI VAR

Yunan basınında yer alan haberler e göre, itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi. Kandiye Arkalohori'de bir kısmı hasar gören kilisenin yıkıntıları altında bir kişinin mahsur kaldığı ve bölgedeki bazı elektrik direklerinin devrildiği vurgulandı. Bir başka kişinin ise Patsidero köyünde, kendi evinde mahsur kaldığı, bölgedeki okulların da tedbir amacıyla boşaltıldığı kaydedildi.

Son gelişmeye göre depremde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

SU BORULARI PATLADI

Yunan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu dile getirdi.

TSUNAMİ UYARILARI YAPILIYOR

Yerel saatle 09.37'de 4,5 büyüklüğünde artçı bir sarsıntının daha yaşandığı Girit'te henüz can kaybı bildirilmedi. Ancak, Akdeniz'de bulunan adada deprem sonrası tsunami riski oluştu. Bölgede tsunamiye karşı uyarılarda bulunuluyor.

SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi. Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarıları yapılıyorHaberler.com - Son Dakika Haberleri Gözde Nur Bayar Gündem Editörü Haberler.com - Son Dakika Haberleri Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten gerginliği düşürecek mesaj: Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten gerginliği düşürecek mesaj: Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok

Son Dakika: Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 9 yaralı

Son Dakika: Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 9 yaralı

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER