Görkem Uludüz: 'Hayaller vardır bir topun etrafına saklı'

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz yapımcı Görkem Uludüz ile çok özel bir sohbet gerçekleştirdik. Beyefendi kişiliği ve kadın sporuna olan desteği ile özellikle tüm kadın futbolseverlerin sevgisini kazanan Uludüz ile yüz yüze tanıştığımızda açıkcası şaşkınlığımızı gizleyemedik.

Görkem Uludüz: 'Hayaller vardır bir topun etrafına saklı'

Daha öncelerinde ekranlardan tanıdığımız, az biraz heyecanlı ve bir o kadar da mütevazi karakterin bir diplomat çocuğu, üç dil bilen ve yurtdışında çok iyi bir eğitim almış bir sosyolog ve ekonomist çıkacağı açıkcası aklımıza gelmezdi! İşte söyleşimizin ana başlıkları...

Öncelikle biraz kendinizden bahsedermisiniz?

1982 Ankara doğumluyum ve 2019 yılından beri İstanbul'da ikâmet ediyorum. Diplomat çocuğuyum, babamın mesleği nedeniyle hayatımın büyük bölümü yurtdışında farklı ülkelerde geçti. Benim gibi İstanbul'da yaşayan bir erkek kardeşim, değerli eşi ve dünyalar tatlısı iki yaşında bir kız yeğenim var. Onlar dışında ailemin neredeyse tamamı Ankara'da oturuyor. Bu nedenle de fırsat buldukça sık sık Ankara'ya gidip geliyorum. 

Medya sektörüne olan girişiminizden önceki öğrenim ve kariyer hayatınızı özetlermisiniz?

2001 Ankara Kalaba Anadolu Lisesi mezunuyum. Akabinde üniversite öğrenimim için Almanya'yı tercih ettim. Lisans ve yükseklisansımı Ekonomi ve Sosyoloji anabilim dallarında tamamladıktan sonra Finans üzerine doktora yaptım. Uzun yıllar Almanya ve İngiltere'de finans sektöründeki faaliyetlerimin yanında sosyoloji alanında 'Kadın ve Toplum' konulu akademik çalışmalarım oldu. 2019 yılında Türkiye'ye dönüş yapıp İstanbul'a yerleştim ve 2020 yılında Uludüz Medya girişimimi hayata geçirdim. 

Sporda cinsiyet eşitliği üzerine başlattığınız projelerinizi biraz anlatırmısınız?

15 Mart 2020 tarihinde şu cümle ile başladı yolculuğumuz: 'Hayaller vardır bir topun etrafına saklı, kaybedilen maçlar ve kazanılan büyük zaferler...'. Geniş kitlelere hitap eden futbolu baz alarak spordaki kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekmek istedik. Ulusal kanallarda yer alan 'Şöhretler Sahada' programımız ve '81 il 81 kadın' sosyal medya kampanyamız büyük ilgi gördü. İfade ettiğim gibi, hayallerimizi adeta bir topun etrafına sakladık. Bu yolculukta kaybedilen maçlar oldu elbet ancak büyük zaferlere de emin adımlarla ilerleyebildik. 'Kadına Şiddete Hayır' demek zorunda kalmadığımız ve 'Kadına Her Şey Yakışır' ifadesini toplumca bensimsediğimiz güzel yarınlar göreceğiz, yeter ki inancımızı kaybetmeyelim!

Uludüz Medya'nın 2021 projeleri nelerdir?

Her şeyden önce tüm insanlık için sağlıklı geçen bir yıl olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz yıl zor dönemlerde zor işler başardık. Bu sene de hız kesmeden, ancak pandemi kurallarını da dikkate alarak yeni projelerimize devam edeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda bunları basına tanıttık. Yakında bir müzik çalışması, ses getirecek bir müzik programı ve bir komedi dizi projeleri ile sevenlerimizle buluşuyoruz. Bunun yanında kadın futbolcularla 'Şöhretler Sahada' programımız devam edecek ve imkânlar el verirse organizasyonlarını yurt geneline yaymak istiyoruz. Çok güzel projeler geliyor, yeter ki sağlığımız yerinde olsun.

Özellikle de özel hayatınız çok merak edilenler arasında. Görkem Uludüz iş hayatı dışında nasıl biridir?

Arkadaş canlısı, gezmeyi ve özgürlüğü seven, hayatın yoğun temposunu tercih eden bir yapım vardır. Sevdiklerime ve aileme olan bağım, hayatımdaki huzuru getirir bana. İki yaşında dünyalar tatlısı bir kız yeğenim var, kendisi benim büyük aşkım. Cennet ülkemde dünyanın en güzel şehri İstanbul'da yaşıyorum. E artık bildiğiniz üzere bir süredir de güzeller güzeli Beste Açar ile yolunda giden harika bir birlikteliğimiz var. Türk müziğinin büyük üstadı, değerli babası merhum Kayahan'ın parçaları eşliğinde yaşıyoruz hayatı. Bundan daha iyi nasıl olsun!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER