Görüntüler 'George Floyd'u Hatırlattı: Almanya'da Bir Türk Genci Boynuna Bastırılarak Gözaltına Alındı

Almanya'da aracı yanlış yere park etme sonucu polisle tartışan Türk genci, ABD'de polisin nefessiz bırakarak öldürdüğü George Floyd gibi boynuna bastırılarak gözaltına alındı.

Görüntüler 'George Floyd'u Hatırlattı: Almanya'da Bir Türk Genci Boynuna Bastırılarak Gözaltına Alındı

Almanya'da aracı yanlış yere park etme sonucu polisle tartışan Türk genci, ABD'de polisin nefessiz bırakarak öldürdüğü George Floyd gibi boynuna bastırılarak gözaltına alındı. Gencin ailesi polislerden orantısız şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu

s-48c51fa42510dc763561bec77c9a912abcfbab
Almanya'nın Mülheim an der Ruhr kentinde polisin gözaltına almak istediği bir Türk gencin boynuna dakikalarca bastırarak şiddet uyguladığı ortaya çıktı.Oğlu polislerce gözaltın alınmak istenen anne Fatma Gök, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, olayın 8 Ağustos Cumartesi günü akşam saatlerinde yaşandığını anlattı.

"Oğlumu George Floyd gibi öldüreceksiniz"

"Oğlumu George Floyd gibi öldüreceksiniz" "Oğlumu George Floyd gibi öldüreceksiniz" 5f3a733d5b42cb7720e3f9b3.jpg
Hatalı park etme nedeniyle polis çağrıldığını belirten Gök, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:
Çekici geldi aracı çekmek için. Eşim çekiciyi kullanan kişiye cezayı kabul ettiğini, aracı indirmesini istedi. Burada çekici şoförü de tamam dedi.  Ancak bu arada karşı tarafta polis iki oğlum ile tartıştı. Çocuklarım da neden böyle davrandıkları yönünde sözler sarf edince çocuklarımın üzerine yürüyüp tartaklamaya başladılar. Bunlar yetmezmiş gibi kelepçe taktılar. Eşim de polislere müdahale etmek isterken onu da yere yatırıp dizleriyle üzerine basarak kontrol altında tutmaya çalıştılar. Polislerden biri büyük oğlumun bacaklarına, diğeri ise boynuna baskı yapıyordu. Bu 10 dakika sürdü. Oğlumun nefes alamadığını söyleyip bırakmalarını istedim. George Floyd olayını hatırlatarak 'Oğlumu öldüreceksiniz.' diye bağırdım. Eşim ve büyük oğlum bir gece nezarethanede kaldı. Ufak oğlum 16 yaşında olması nedeniyle 3 saat sonra serbest bırakıldı.

"Polis alaycı cevaplar verdi"

Eşi ve çocuklarının bırakılması için yalvarmasına rağmen polisin kendisine alaycı cevaplar verdiğini söyleyen Fatma Gök, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da aktardı.

Benzer olayın yaşandığı Londra’da polis görevden uzaklaştırılmıştı

Benzer olayın yaşandığı Londra’da polis görevden uzaklaştırılmıştı Benzer olayın yaşandığı Londra’da polis görevden uzaklaştırılmıştı İngiltere'nin başkenti Londra'da 16 Temmuz günü silah taşıdığı şüphesiyle gözaltına alınmak istenen siyahi bir kişi Geroge Floyd ile benzer bir muameleye maruz kalmıştı. Görüntülerin ardından İngiliz Polis Teşkilatı söz konusu polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Ne olmuştu?

s-42ec1d6a4f9ce7c260ce95c1d6cd525b2c6aab
George Floyd adındaki siyahi Amerikalı 25 Mayıs'ta Minneapolis'te polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmüştü.

Protestolar ülke geneline yayıldı

s-e4cbb6e3eb984a8ecf64c56306326f8fa12584
Floyd'un ölümü sonrası başlayan "Black Lives Matter" protestoları ülke geneline yayılmıştı. Floyd'un ölmeden önceki sözleri "I can't breathe" (nefes alamıyorum) protestoların simgesi haline gelmişti. Tüm Dünyanın Tepki Gösterdiği George Floyd Cinayetinde Yaşanan Olayın Nasıl Gerçekleştiğini Anlatıyoruz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER