Grup Yorum 'Direnişimiz Zafere Ulaştı' Dedi: İbrahim Gökçek, 323. Günde Ölüm Orucunu Sonlandırdı

Grup Açıklama üyesi İbrahim Gökçek, 323.

Grup Yorum 'Direnişimiz Zafere Ulaştı' Dedi: İbrahim Gökçek, 323. Günde Ölüm Orucunu Sonlandırdı

Grup Açıklama üyesi İbrahim Gökçek, 323. günde vefat orucunu sonlandırdı. Grup Açıklama göre yapılan açıklamada 'Direnişimiz siyasi zafere ulaştı' denildi. 

s-5890f389156fc912c1bf3b046a2137c2b8731b
Konser yasakları ve baskılara karşısında ölüm orucu eylemine başlayan İbrahim Gökçek’in eylemini sonlandırdığı açıklandı.

Ölüm orucunun sonlandırılmasının ardından Gökçek ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Ölüm orucunun sonlandırılmasının arkasında Gökçek ambulans ile hastaneye kaldırıldı.Ölüm orucunun sonlandırılmasının arkasında Gökçek ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Grup Yorum, yaptığı açıklamada “Direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Bütün dünya direnişimizi duydu. Mücadelemiz sürecek” dedi.

CHP ve HDP milletvekilleri açıklamalarda bulundu

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: 

"Ülkemizde hiç kimse düşüncelerinden ideolojilerinden dolayı ötekileştirilmemeli, müzik yapma hakları engellenmemeli, tavır ifade özgürlükleri engellenmemeli. Laf veriyoruz konser geçekleşinceye değin bizler bu sorumluluğu üzerimize alıyoruz."

TİP Hatay Milletvekili Uzlaşma Atay: 

"İbrahim'in ortaya koyduğu bu irade ile birlikte sadece Grup Yorum'un şarkılarını söyleyebilmesi için değil bununla birlikte Türkiye'de sanatın özgürce yapılabilmesi için herkes namına konulmuş bir irade. Bugünden itibaren taleplerin takipçisi olacağıma laf veriyorum."

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker: 

"Olumlu bir şekilde ve kazanımla sonuçlanması hepmiz adına mutluluk verici. Bir kişi konser yapmak için bedenini ölüme yatırıyor. Bu gerçekte bizim için utanç. Umut ediyorum ama İbrahim biran önce sağlığına kavuşur. Adil yargılanma talebi gerçekte çağdaş bir dünyada olmaması gereken bir talep. İçerde olan adaletli yargılanmayan Grup Açıklama üyelerinin adil yargılanması için bundan daha sonra da çaba etmeye devam edeceğiz."

Gökçek'in yaşaması ve Grup Yorum'un taleplerinin karşılanması için sanatçılar çağrıda bulunmuştu.

Vefat Orucundaki Grup Açıklama Üyesi İçin Sanatçılardan Çağrı: #İbrahimGökçekYaşamalı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER