Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasalarda Bunları Okumadan İşlem Yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptıkları telefon görüşmesinde küresel gıda krizini ele aldı. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,.

Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasalarda Bunları Okumadan İşlem Yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptıkları telefon görüşmesinde küresel gıda krizini ele aldı.

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü.Avrupa Birliği üyesi ülkelerin lideri Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanması konusunda 'prensipte' anlaşmaya vardılar.Çin'de imalat sektörü aktivitesi Şangay'ın ardından Pekin bölgesinde de uygulamaya kona COVId-19 karantina, kapatma tedbirlerinin etkisiyle Mayıs ayında da daraldı. Ancak bu daralma beklentilerden daha yavaş oldu.Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda’ya bugünden itibaren gaz akışını keseceğini duyurdu.Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderlerinin üzerinde anlaştıkları 6'ncı yaptırım paketi, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın SWIFT uluslararası ödeme sisteminden çıkarılmasını da içeriyor.Japonya'nın sanayi üretimi Nisan ayında düştü ancak Mayıs ve Haziran aylarında toparlanma bekleniyor.Japonya'da perakende satışlar Nisan ayında güçlü bir artış gösterdi. Nisan ayında perakende satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artarak 12,55 milyar yen oldu.

İSO, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması-2021” sonuçlarını açıklayacak (09.30).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2022 yılının ilk çeyrek dönemine ilişkin GSYH rakamlarını açıklayacak (10.00).TÜİK'in açıklayacağı diğer veriler dış ticaret ve hizmet üretici fiyatları verileri olacak (10.00).Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), parasal istatistikleri açıklayacak (14.30).TBMM Genel Kurulunda, İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek (15.00).Türkiye ile Avrupa Birliği arasında siyasi direktörler düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, Ankara’da gerçekleştirilecek.

Avrupa'da günün ilk verileri Almanya ve İsviçre'den gelecek. Almanya'da istihdam ve ILO'ya uyumlu işsizlik oranı ve İsviçre'de dış ticaret rakamları açıklanacak (09.00).

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER