Habeck: Yaptırımlar zamanla Rus ekonomisini bitirecek

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaptığı konuşmada Rusya'ya yönelik yaptırımlardan söz etti. Savaşın başlamasının ardından uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle Rus ekonomisinin büyük bir darbe aldığını belirten Habeck, yaptırımların .

Habeck: Yaptırımlar zamanla Rus ekonomisini bitirecek

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaptığı konuşmada Rusya'ya yönelik yaptırımlardan söz etti.

Savaşın başlamasının ardından uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle Rus ekonomisinin büyük bir darbe aldığını belirten Habeck, yaptırımların etkisinin zamanla daha da hissedileceğini belirtti.

Bloomberght'de yer alan haberde, Habeck, Rusya’nın petrol ve doğalgaz gibi emtialardan elde ettiği gelirin acı verici olduğunu fakat bu paranın harcanamadığını dolayısıyla Vladimir Putin’in üzerinde göründüğünden daha fazla baskı olduğunu kaydetti.

“Daha uzun süre devam edemez”

Bakan, Rusya’nın yazılım güvenliği güncellemelerini elde edememesinin uçakların yerden kalkamamasına neden olacağını ve yüksek teknoloji ekipmanlara erişimin kesilmesiyle üretim süreçlerinin ortadan kalkacağını savundu.

Parlamentoda milletvekillerine seslenerek, “Daha uzun süre devam edemez” diyen Habeck, “Zaman Rusya’nın lehine işlemiyor, Rusya’nın ve Rus ekonomisinin aleyhine işliyor” ifadelerini kullandı.

300 milyar doları aşan gelir, yaptırımlarla dondurulan rezervleri telafi etmiş olacak

Bloomberg Economics'in Ekonomi Bakanlığı tahminlerine dayandırdığı öngörülere göre Almanya ve diğer birçok ülkenin Rus enerji emtialarını ithal etmeyi durdurmasına rağmen Moskova’nın petrol ve gaz gelirinin bu yıl için 285 milyar dolar olması bekleniyor.

Bu rakam 2021’e gelirlerinden beşte biri daha fazla. Diğer emtiaların da bu rakama eklenmesi durumunda 300 milyar doları aşan bu gelir batılı ülkeler tarafından yaptırımlarla dondurulan rezervleri telafi etmiş olacak.

Ukrayna’da savaşın dördüncü ayına girilirken uygulanan yaptırımların Putin’i savaştan vazgeçirecek kadar etkili olduğuna dair çok fazla işaret bulunmuyor.

“Bunu eğlence için yapmıyoruz” diyen Habeck, “Bunu Putin’in ekonomisine zarar vermek ve bu savaşa bir noktada son vermek için kendi ekonomik katkımızı uygulamak için yapıyoruz. Rus ekonomisini hızla dışlamanın yolunu arıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Almanya, Batı Avrupa’nın en büyük gaz depolama tesisini dolduruyor

 

Rusya: Ukrayna’daki yabancı paralı askerler yarı yarıya azaldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER