Hangi Ünlü İsimleri İfşa Etti? Aktroll Grupları İçin Caps'ler Hazırlayan İ.S.'den Olay Yaratan İtiraflar

Sosyal medyada paylaştıkları capslerle, yalan haberlerle muhalefeti hedef haline getiren Aktroll grupları için caps’ler hazırlayan İ.S.

Hangi Ünlü İsimleri İfşa Etti? Aktroll Grupları İçin Caps'ler Hazırlayan İ.S.'den Olay Yaratan İtiraflar

Sosyal medyada paylaştıkları capslerle, yalan haberlerle muhalefeti hedef haline getiren Aktroll grupları için caps’ler hazırlayan İ.S. isimli iş insanı, halktv.com.tr’den Sevhan Avşar'a konuştu.

İnşaat ve araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) işleriyle ilgilenen ve 1994 yılında çalışma yürütmek için girdiği Refah Partisi’nden AKP’ye geçen İ.S., teknolojiyle ilgili olduğu için bu ilgisini Aktrol olmak için kullandığını söyledi. 2010 yılında 10 trol hesabı açan İ.S., Photoshop bildiği için de caps hazırlamaya başladığını aktardı.

Caps'leri kendisinin hazırladığını belirten Aktroll, "Bir talep, talimat, öneri alıyor muydunuz? Alıyorsanız kimden geliyordu bu istek?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

'Konular sosyal medyadan okuyup etkilendiği konulardı. Beni kimse yönlendirmedi. Kaldı ki kimsenin emri veya parası altında olmadım. Ancak DM’den bazı konu başlıkları gruplara atılıyordu. Ona uygun caps’lerde hazırlıyordum. Yani ben bunu gönüllü olarak yaptım. Atılan tweetin iyi olması için caps çok önemli. Bunun farkındaydım ve böyle davrandım.'

Caps'leri Gazeteciler Hilal Kaplan, Nedim Şener ve eski belediye başkanı Melih Gökçek gibi isimlere ve Aktroll gruplarına attığını söyleyen Aktroll, "Genelde bayan hesaplarına yolluyordum çünkü kadınlar nokta dahi koysa beğeni alıyor. İslami çevre bile olsa durum böyle" dedi.

İ.S., Aktroller içerisinde ev hanımlarının ağırlıklı olduğunu ve çok aktif olduklarını belirtti. Gülsüm T. isimli bir kadının ön planda olduğunu ve sonradan belediye çalışanı olduğunu öğrendiğini söyledi.

Twitter'daki ‘Son laiklik bükücü’ hesabının ihaleler aldığını ve troller içerisindeki belirli bir kısmın para kazandığını katardı.

"Aktrollerin üç ayrı gruba ayrıldığı iddia edildi. Bu doğru mu?" sorusuna ise "Ben Soylu ya da Albayrak grubunu bilmiyorum. Ancak Metin Külünk beyefendinin grubunu biliyorum." yanıtını verdi.

Cevabının tamamı şöyle: 'Troll ordusu denilen bir şey var. Ters üzüm salkımı gibi bir şema düşünün. Tıpkı üzüm salkımı gibi birbirini kaldıran bir yapı. Bu troll ordusunun tepede bir yönetimi var. Hatta gönül bağı denilerek kandırıyorlar insanları. Kandıranlar para alanlar. Ben Soylu ya da Albayrak grubunu bilmiyorum. Ancak Metin Külünk beyefendinin grubunu biliyorum.'

Her caps için 10 dakikasını ayıran Aktroll, "Aktrollerin bir şey yazacakları zaman altına bir şey koymaları gerekiyordu. Hazırladığım caps’leri Hilal Kaplan da, Melih Gökçek de kullanıyordu." ifadelerini kullandı.

Son olarak da 2019 yerel seçimleriyle Aktrollüğü bıraktığını öne süren İ.S., 'Vicdanınız rahat mı?' sorusuna "Evet rahat. Vicdanım şöyle yaralı nasıl bu şekilde inanmışım. Orda pişmanlık hissediyorum. Elimiz kırılsaydı da o caps’leri yapmasaydık." şeklinde yanıt verdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Ödül Töreninde Tamer Karadağlı'ya Gönderme Yapan Çağlar Ertuğrul'a Sosyal Medyada Aktroll Linci

Bir Aktroll'ün İtirafları: Orhan Sarıkaya Tüm Aktroll Operasyonunu İfşa Etti

Daha önce Sabah Gazetesi ve ATV’de çalışan Orhan Sarıkaya, Aktrol operasyonu ile ilgil...

Twitter, AKP Gençlik Örgütlenmesiyle Bağlantılı 7.340 Hesabı Kapattığını Açıkladı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından ...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER