Havai Fişek Kabusu Bitmiyor! Gözünden 57.9 Milimetre Parça Çıkarıldı

Yılbaşında eğlence amacıyla kullanılan havi fişek, kız kaçıran ve maytap gibi ürünler, yaralanmalara ve kalıcı hasarlara neden olabiliyor.

Havai Fişek Kabusu Bitmiyor! Gözünden 57.9 Milimetre Parça Çıkarıldı

Yılbaşında eğlence amacıyla kullanılan havi fişek, kız kaçıran ve maytap gibi ürünler, yaralanmalara ve kalıcı hasarlara neden olabiliyor. 20 yıllık mesleği boyunca yaralanmalar nedeniyle yılbaşı günü hastanede mesai yaptığını kaydeden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hamit Özen, bu sene bir hastanın gözünden 57.9 milimetre çapında metal parça çıkardıklarını söyledi.

s-01ac70d0925cc27c09f93512bc83492cb9c64b
Piroteknik maddeler olarak adlandırılan, havai fişek, maytap ve kız kaçıran gibi ürünlerin dikkatsiz kullanımı ya da merdiven altı üretim nedeniyle imalat hatası sonucu yaşanan kazalarda ağır göz yaralanmaları, kalıcı işitme kayıpları ve ağır el yanıkları olabiliyor. Özellikle çoğu çocuk olan bu kişiler, hayatlarını görme ve işitme engelli olarak devam ettirmek zorunda kalabiliyor, sakat kalmalarına yol açabiliyor.

'Kullanımına, satışına düzenleme getirilmeli'

s-1627ae63fc7a5384d74aa2eabe73d3cf11fec2
Yaralanmalar nedeniyle her yılbaşı günü hastanede mesai yaptığını ve bu yılbaşı da bir hastanın gözünden 57.9 milimetre çapında metal parça çıkardıklarını aktaran Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hamit Özen, eğlence amaçlı kullanılan patlayıcıların birçok kişinin gözlerine zarar verdiğini belirterek, bu maddelerin kullanılmamasını ve satışına düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

'Her yılbaşı patlayıcı maddelere maruz kalan insanların göz ameliyatlarını yapmaktayız'

s-3f9d977dc70495c1212566b95f4d793a7e87de
20 yıllık meslek hayatında neredeyse her yılbaşı torpil, havai fişek ve benzeri patlayıcılar yüzünden gözleri zarar gören hastaları tedavi ettiğini belirten Özen, "Göz hekimi olarak her yılbaşına, yeni yıla hastanede giriyorum. Yine bu sene yılbaşına patlayıcı maddelerle ve patlayıcı maddelere bağlı göz travmalarıyla girdik. 20 yıldan beri bu işi yapıyorum, nerdeyse her yılbaşı patlayıcı maddelere maruz kalan insanların göz ameliyatlarını yapmaktayız" dedi.

'Hastaların çoğu genç'

s-fec411f7d25e23b7a44f7fa06c369534ad8969
Bir hekim ve bir insan olarak bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Özen, "Bu tip hastaların çoğu genç hastalar, torpil travmaları, patlayıcı madde travmaları ve havai fişek patlamalarına bağlı göz yaralanmaları dolayısıyla çok hasta geliyor. Bazen ameliyatla kurtarabiliyoruz, bazen ameliyatla bile kurtaramıyoruz. Galatasaraylı futbolcunun başına gelenler de aynı olay. Şu an farkındalık yaratmak istiyorum. Daha fazla can yanmasın. Lütfen, bu patlayıcı maddelerin satışına, teminine yasal bir düzenleme getirilsin. Yoksa daha çok canlar yanacak diye tahmin ediyorum" diye konuştu

Galatasaray'ın Norveçli yıldızı Omar Elabdellaoui, yılbaşı akşamı elinde havai fişeğin patlaması sonucu hastaneye kaldırılmıştı

Doktorundan Açıklama Geldi: Havai Fişek Kazası Geçiren Galatasaraylı Omar'ın Son Durumu Sarı-kırmızılı takımın 29 yaşındaki sağ beki Omar, gözlerinden ciddi şekilde yaralandı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de Omar'ın yaşadığı bu olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, bu maddelerin satışına tepki gösterdi. Kovid ile Mücadele Eden Kadın, Yanındaki Yatakta Yatan Annesinin Ölümünü İzledi - İstanbul Valiliği'nden Gösteri ve Yürüyüş Yasağı - İş Bankası Genel Müdürü Bali Mart'ta Görevi Bırakacağını Açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER