Hindistan'dan 4 milyar dolarlık enerji yatırımı

Hindistan, Başbakan Narendra Modi'nin 2070 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefine doğru bir adım olarak, ülkenin enerji güvenliği ve yeşil geçişine yatırım yapmak için 350 milyar rupi (4,3 milyar dolar) ayırdı. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, federal bütçe konuşmas

Hindistan'dan 4 milyar dolarlık enerji yatırımı

Hindistan, Başbakan Narendra Modi'nin 2070 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefine doğru bir adım olarak, ülkenin enerji güvenliği ve yeşil geçişine yatırım yapmak için 350 milyar rupi (4,3 milyar dolar) ayırdı.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, federal bütçe konuşmasında, yatırımların petrol bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Harcama için bir zaman çerçevesi vermedi, ancak yeşil büyümeyi Mart 2024'e kadar olan yıl için temel bütçe önceliklerinden biri olarak listeledi.

Sitharaman, "Yeşil yakıt, yeşil enerji, yeşil tarım, yeşil hareketlilik, yeşil binalar ve yeşil ekipman için birçok program ve çeşitli ekonomik sektörlerde enerjinin verimli kullanımına yönelik politikalar uyguluyoruz. Bu bütçe, yeşil büyümeye odaklanmamıza dayanıyor." dedi.

Hindistan'dan 5,2 milyar dolarlık silah atağı

 

Hindistan'dan yatırım kolaylığı

 

Hindistan'da 344 milyon dolarlık satın alma

 

Hindistan gözünü Rus petrol sahalarına dikti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER